Μελισσανίδης: “Όνειρο της ζωής μου η OPAP Arena, τρελαίνομαι με την ΑΕΚ του Αλμέιδα”

Μελισσανίδης: “Όνειρο της ζωής μου η OPAP Arena, τρελαίνομαι με την ΑΕΚ του Αλμέιδα”

Ο Δημήτρης Μελισσανίδης ξενάγησε εκπροσώπους του Τύπου στη νεότευκτη έδρα της ΑΕΚ και μίλησε με τρόπο ενωτικό για το ποδόσφαιρο, κάνοντας συστάσεις κατά της τοξικότητας.

Άνετος, ευτυχισμένος, δικαιωμένος. Και ξεναγός! Ο Δημήτρης Μελισσανίδης ανέλαβε επί προσωπικού την ξενάγηση των εκπροσώπων του αθλητικού Τύπου στην OPAP Arena, στη διάρκεια της οποίας είχε μια πολύ ωραία ανοιχτή συζήτηση μαζί τους, για όλα όσα πρεσβεύει η νέα έδρα της ΑΕΚ, το όνειρο της ζωής του.

Ασφαλώς είπε πολλά και για το ποδόσφαιρο στην Ελλάδα, συστήνοντας να μείνει μακριά από την τοξικότητα, ενώ δεν έκρυψε ότι αν δεν πάρει η ΑΕΚ το πρωτάθλημα θα προτιμούσε να το πάρει ο Παναθηναϊκός. Είπε λοιπόν ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ:

– Για τη μετάβαση από το ΟΑΚΑ στην OPAP ARENA: ”Θέλω να πιστεύω ότι όλο αυτό, η Αγιά Σοφιά, θα αρέσει σε όλον τον κόσμο, θα αρέσει και se εσάς. Εγώ θα αγαπηθώ όταν θα φύγω από τη ζωή, έτσι είναι η Ιστορία για όλους μας. Επίσης την ΑΕΚ θα την κρίνουμε από εδώ και στο εξής. Θα την κρίνουμε τώρα που έχει την έδρα της ξανά και το σπίτι της. Φύγαμε από το ΟΑΚΑ, από το Νταχάου επιτέλους. Ούτε απ’ έξω δεν θέλω να περνάω. Πιστεύω ότι την Κυριακή με τον Ατρόμητο, τη νίκη μας την έδωσε το γήπεδο. Αυτή η αύρα μας οδήγησε στη νίκη. Πολύ φοβάμαι ότι στο ΟΑΚΑ δεν θα το κερδίζαμε αυτό το ματς. Εμείς ξαναλέω τώρα θα κριθούμε. Εδώ στο σπίτι μας. Η ΑΕΚ έχει γήπεδο μετά από 20 χρόνια”.

– Για την κατάσταση στο ελληνικό ποδόσφαιρο: ”Θέλω να δείχνουμε αγάπη. Να φύγει το μίσος, να φύγει η τοξικότητα. Να ανεβάσουμε επίπεδο το ποδόσφαιρο, δεν χρειάζεται τόση αντιπαλότητα. Κάποιοι λίγοι που έχουν μείνει, θα μπουν κι αυτοί στον ίσιο δρόμο”.

 Για το πως θα καλυτερεύσουν τα πράγματα στο ελληνικό ποδόσφαιρο: ”Πρέπει να γίνει αναβάθμιση, πρέπει να σταματήσει η τοξικότητα από όλους. Θα μείνουν στο τέλος μόνοι τους οι τοξικοί, θα το καταλάβουν. Ετσι σκέφτομαι εγώ το ποδόσφαιρο. Άλλοι θέλουν να έχουν Γκρανκάσες στις Ομοσπονδίες. Τον Μπαλτάκο εγώ τον εκτιμώ σαν άνθρωπο και επιστήμονα. Του κάνουν πόλεμο. Θέλουν να βάλουν τους δικούς τους. Και να σας πω και κάτι άλλο, κανένας ΑΕΚτζής δεν είναι στην ΕΠΟ. Ο Μπαλτάκος είναι Παναθηναϊκός. Πιο Παναθηναϊκός από τον Αλαφούζο. Είναι έντιμος. Άστον να δούμε τι θα κάνει. Θα κριθεί και αυτός”.

– Για τα διαρκείας όσων δεν έρχονται στο γήπεδο: Τα εισιτήρια διαρκείας μας φέτος πλησιάζουν τις 25.000 και τα απλά εισιτήρια που βγαίνουν φεύγουν πολύ γρήγορα μέσα σε μια ώρα. Σκεφτόμαστε να βρούμε ένα πρόγραμμα μέσα από το οποίο, κάθε διαρκείας θα μπορεί να δηλώνει αν θα έρθει ή όχι στο γήπεδο έτσι ώστε αν κάποιος δεν έρχεται να γίνεται απλό εισιτήριο. Θα το δούμε, το δουλεύουμε…”.

– Για το αν η ΑΕΚ είναι αυτοδύναμη: Είμαι υπερήφανος γιατί σήμερα αυτό το club δεν χρωστάει πουθενά και έχει έσοδα 40 εκατομμύρια. Ένας νοικοκύρης μπορεί να το τρέξει, είναι σαν μια επιχείρηση. Δεν μπορεί μια διοίκηση με 38 εκατομμύρια να τρέξει την ΑΕΚ; Έτσι λειτουργεί όλη η Ευρώπη. Κάποια στιγμή και εγώ θα φύγω και ηλικιακά αυτό είναι προφανές, ίσως είμαι ο μοναδικός παράγοντας που συμπληρώνω μια 15ετία στην ΑΕΚ παραγοντικά. Ιδιοκτήτες δεν υπάρχουν, ιδιοκτήτης σε αυτές τις μεγάλες ομάδες είναι ο κόσμος. Εμείς είμαστε όλοι περαστικοί. Ναι, λοιπόν, η ΑΕΚ είναι αυτοδύναμη, δεν χρωστάει πουθενά, νοικοκυριό θέλει”.

– Για την εικόνα της ΑΕΚ και το ποδόσφαιρο που παίζει επί Αλμέιδα: Εμένα με τρελαίνει έτσι όπως παίζουμε! Βλέπω την ΑΕΚ και παίζει ωραίο ποδόσφαιρο. Μου θυμίζει τη δική μου την ΑΕΚ του 90’! Θα έρθουν όμως και κακές στιγμές έτσι είναι το ποδόσφαιρο”.

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου στο sport24.gr


Σχολιάστε εδώ