Λεωνίδας Χριστόπουλος: 1,5 δισεκατομμύριο ευρώ κέρδος για την επόμενη 5ετια μέσω του gov.gr
Την ώρα που η Ελλάδα κινείται ψηλά στο κύμα της ψηφιακής μετάβασης, υποβάλλεται σε μια αυστηρή διαδικασία εκσυγχρονισμού τόσο του ιδιωτικού όσο και του δημόσιου τομέα, αγκαλιάζοντας την τεχνολογία σε όλες τις πτυχές της κοινωνικής δραστηριότητας, στο πλαίσιο του Οικονομικού Φόρουμ στο Τορόντο που διεξάγεται 17 και 18 Οκτωβρίου από το Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών γίνεται συζήτηση για τα περιθώρια συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Καναδά στον τομέα αυτό.
Όπως σημείωσε ο Λεωνίδας Χριστόπουλος, Γενικός Γραμματέας Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Απλούστευσης Διαδικασιών, η γραφειοκρατία στην Ελλάδα μειώθηκε σημαντικά τα τελευταία τρία χρόνια και ειδικά μέσω της δημιουργίας τον Μάρτιο του 2020, του portal gov.gr, διαδικασία που μεταφράζεται σε περίπου 1,5 δισεκατομμύριο ευρώ κέρδος για την επόμενη 5ετια. Η Ελλάδα έκανε τα σωστά βήματα στον τομέα του ψηφιακού μετασχηματισμού και το πιο σημαντικό είναι ότι κέρδισε την εμπιστοσύνη των πολιτών ενώ την ίδια ώρα το επενδυτικό περιβάλλον αλλάζει και έχει γίνει πιο ευνοϊκό για το επιχειρείν.
«Η όρεξη για καινοτομία στην Ελλάδα είναι απίστευτη και αυτό με κάνει να θέλω να δουλέψω εκεί και να αναπτύξω συνεργασίες, καθώς και η κυβέρνηση στηρίζει την καινοτομία και δεν δημιουργεί εμπόδια τόνισε ο Ανδρέας Σουβαλιώτης, Ιδρυτής Founder του Carrot Rewards, ενός καινοτόμου πρότζεκτ εφαρμογής σε κινητά τηλέφωνα.
Από την πλευρά του, ο Παντελής Τζωρτζάκης, Αντιπρόεδρος της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας μίλησε για το ρόλο της αναπτυξιακής τράπεζας και αναφέρθηκε στην προσπάθεια που γίνεται για ανάπτυξη οικονομικών εργαλείων που συμβάλλουν στην καινοτομία.
Ο Ελληνοκαναδός επιχειρηματίας Τόνυ Λουράκης, CEO Fleet Complete και Πρόεδρος του Ιδρύματος Ελληνικής Κληρονομιάς Hellenic Heritage Foundation (HHF) υπογράμμισε ότι η Ελλάδα έχει δείξει σημαντικό ενδιαφέρον για τον τομέα της καινοτομίας και ο ίδιος διατηρεί επιχειρήσεις στην Αθήνα με στελέχη από διάφορα μέρη του κόσμου και στρατηγικές συνεργασίες, όπως αυτή με την Cosmote.
O Γιώργος Λαμπρόπουλος, CEO, A.U.G Signals από την πλευρά του, τόνισε ότι η Ελλάδα και ο Καναδάς θα μπορούσαν να συνεργαστούν στον τομέα του περιβάλλοντος αναπτύσσοντας καινοτόμες ιδέες, καθώς είναι ένα πολύ σημαντικό πεδίο δράσης, με δεδομένο ότι ένα ποσοστό της τάξεως του 5 με 10% των ανθρώπων παγκοσμίως πεθαίνουν εξαιτίας της μόλυνσης του περιβάλλοντος.
Τη συζήτηση συντόνισε η Λίτσα Παναγιωτοπούλου, συνιδρύτρια και CEO EVIA IP Ltd.