Ο Νεϊμάρ σε δικαστήριο της Μπαρτσελόνα για τη μεταγραφή του 2013

Ο Νεϊμάρ σε δικαστήριο της Μπαρτσελόνα για τη μεταγραφή του 2013

Ο αστέρας του ποδοσφαίρου της Παρί Σεν Ζερμέν και της Βραζιλίας, Νεϊμάρ Τζούνιορ, και οκτώ άλλοι δικάστηκαν τη Δευτέρα στη Βαρκελώνη κατηγορούμενοι για απάτη και διαφθορά σχετικά με τη μεταγραφή του παίκτη στη Μπαρτσελόνα από τη Σάντος το 2013.

Ο Νεϊμάρ έφτασε στο δικαστήριο αφού προσγειώθηκε με πτήση από το Παρίσι όπου μένει. Αφιέρωσε χρόνο για να υπογράψει ένα αυτόγραφο για έναν θαυμαστή στο αεροδρόμιο της πόλης, ανέφεραν μάρτυρες του Reuters.

Οι Ισπανοί εισαγγελείς ζητούν ποινή φυλάκισης δύο ετών και πρόστιμο 10 εκατομμυρίων ευρώ (9,8 εκατομμύρια δολάρια) για τον Νεϊμάρ. Ζητούν επίσης ποινή φυλάκισης πέντε ετών για τον πρώην πρόεδρο της Barca, Sandro Rosell και πρόστιμο 8,4 εκατομμυρίων ευρώ για τον σύλλογο.

Η υπόθεση επικεντρώνεται στον ισχυρισμό της βραζιλιάνικης επενδυτικής εταιρείας DIS, η οποία κατείχε το 40% των δικαιωμάτων στον Νεϊμάρ όταν ήταν στη Σάντος, ότι έχασε τη νόμιμη περικοπή από τη μεταγραφή του παίκτη επειδή η αξία της συμφωνίας ήταν υποτιμημένη.

Η DIS ζήτησε πολύ βαρύτερη φυλάκιση πέντε ετών για τον Νεϊμάρ, πρόστιμα ύψους 149 εκατομμυρίων ευρώ συνολικά και τον αποκλεισμό του παίκτη από το παιχνίδι για όσο χρονικό διάστημα θα επιβληθεί από τον δικαστή.

paron.gr με πληροφορίες απο το Reuters
Φωτο: REUTERS/Nacho Doce

Σχολιάστε εδώ