«Μήλον της Έριδος» οι νέοι για Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ

«Μήλον της Έριδος» οι νέοι για Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ

Εξαγγελίες, μέτρα και υποσχέσεις εν όψει εκλογών

Σε έναν άτυπο διαγωνισμό έχουν μπει Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ με στόχο την ψήφο των νέων στις επόμενες εκλογές. Στην προσπάθειά τους αυτή δεν φείδονται υποσχέσεων και μέτρων που είναι άγνωστο αν και πότε θα υλοποιηθούν, χωρίς να έχει προηγηθεί καν η κατάλληλη προεργασία, και αποσκοπούν στη δημιουργία εντυπώσεων και στην καλλιέργεια αυξημένων προσδοκιών.

Οι ερχόμενες εκλογές είναι κρίσιμες όσο ποτέ και κάθε ψήφος είναι σημαντική. Πόσω μάλλον όταν έχει να κάνει με ένα target group όπως οι νέοι, που αριθμούν εκατοντάδες χιλιάδες ψήφους. Είναι χαρακτηριστικό ότι στην αναμέτρηση του 2023 θα ψηφίσουν για πρώτη φορά 420.000 νέοι ψηφοφόροι.

Στις εκλογές του 2019, αν και επικράτησε με διαφορά, η Νέα Δημοκρατία ήταν δεύτερη και πολύ πίσω από τον ΣΥΡΙΖΑ όσον αφορά την ψήφο των νέων στις ηλικίες 17 – 35 ετών. Οι τελευταίες δημοσκοπήσεις έδειξαν ότι η κατάσταση δεν έχει αλλάξει… δραματικά, απλώς έχει υποχωρήσει ελαφρά η απήχηση του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά η Νέα Δημοκρατία δεν φαίνεται να παίρνει πόντους. Από το βήμα της ΔΕΘ Κυρ. Μητσοτάκης και Αλ. Τσίπρας, με εξαιρετική γενναιοδωρία, εξήγγειλαν σειρά ευνοϊκών μέτρων με αποδέκτες τους νέους της χώρας.

Ο κ. Μητσοτάκης ανακοίνωσε ένα ευρύ πακέτο μέτρων για την απόκτηση στέγης από τους νέους με ευνοϊκούς όρους, δεδομένου ότι με τα σημερινά δεδομένα κάτι τέτοιο φαντάζει αδύνατο. Παράλληλα αναφέρθηκε σε ένα ειδικό πρόγραμμα που θα διευκολύνει όσους νέους θέλουν να ανακαινίσουν ενεργειακά παλαιές κατοικίες που προέρχονται από κληρονομιές ή γονικές παροχές.

Το κυβερνητικό πακέτο προβλέπει ακόμη αύξηση κατά 50% του φοιτητικού επιδόματος στέγασης, ενώ ο πρωθυπουργός ανήγγειλε την κατασκευή νέων φοιτητικών εστιών σε πέντε πόλεις, που θα μπορούν να στεγάσουν 8.150 φοιτητές σε όλη την επικράτεια. Προς την ίδια κατεύθυνση, προσέγγισης των νέων, κινείται και η απόφαση της κυβέρνησης για αύξηση του κατώτατου μισθού από τον Μάιο του 2023.

Από την πλευρά του, ο Αλ. Τσίπρας, με το βλέμμα στραμμένο προς τους νέους, ανακοίνωσε ότι ερχόμενος ο ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία θα καταργήσει τη βάση εισαγωγής στα πανεπιστήμια και θα καθιερώσει την ελεύθερη εισαγωγή, ανάλογα με τις ανάγκες των σχολών. Ακόμη, ανέφερε ότι θα καταργήσει την Πανεπιστημιακή Αστυνομία, μέτρο της κυβέρνησης που έχει προκαλέσει σφοδρές αντιδράσεις σε πολλά επίπεδα. Επιπλέον, ο κ. Τσίπρας ανέφερε ότι θα προχωρήσει στην αύξηση του κατώτατου μισθού στα 800 ευρώ κ.ά.

Τόσο στη Νέα Δημοκρατία όσο και στον ΣΥΡΙΖΑ επεξεργάζο­νται και άλλα μέτρα που θα απευθύνονται στους νέους, με σκοπό να προσελκύσουν την ψήφο τους στις ερχόμενες εκλογές. Τουτέστιν, ο… διαγωνισμός παροχών θα συνεχιστεί και το επόμενο διάστημα.

Έντυπη έκδοση ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ