Ηράκλειο: «Βούλιαξε» η Αγία Πελαγία από την ισχυρή βροχόπτωση – Πλημμύρισαν σπίτια και καταστήματα

Ηράκλειο: «Βούλιαξε» η Αγία Πελαγία από την ισχυρή βροχόπτωση – Πλημμύρισαν σπίτια και καταστήματα

Παναγιώτης Γιαννόπουλος: «Μέσα σε μιάμιση ώρα έπεσαν 80 χιλιοστά βροχής δηλ. 80 λίτρα/m² » είπε χαρακτηριστικά σύμφωνα με όσα κατέγραψε ο σταθμός του αστεροσκοπείου στο Ηράκλειο. «Όλο τον Οκτώβριο στο Ηράκλειο Κρήτης κατά μέσο όρο πέφτουν 60 χιλιοστά βροχής» επισήμανε ενώ σημείωσε πως η βροχόπτωση θα συνεχιστεί όχι όμως με καταιγίδες.

Τεράστια προβλήματα δημιουργήθηκαν στην Κρήτη στο νομό Ηρακλείου κυρίως στην Αγία Πελαγία και στη Λυγαριά από τις ισχυρές βροχοπτώσεις, που έπληξαν νωρίς το πρωί του Σαββάτου το νησί. Στην Αγία Πελαγία που «βούλιαξε» από την ισχυρή βροχόπτωση επιβεβαιώθηκε η τραγική πληροφορία για έναν νεκρό ενώ υπάρχουν δύο αγνοούμενοι. Όπως μεταδίδει ο ρεπόρτερ Γιώργος Παπαδάκης ΙΧ στο οποίο επέβαινε η οικογένεια τουριστών, πιθανότατα ξένης υπηκοότητας, παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά. Tο ΙΧ εντοπίστηκε και ο οδηγός είναι μέσα νεκρός ενώ τα άλλα δύο άτομα αγνοούνται.

Συνεργεία και δυνάμεις της Πυροσβεστικής ψάχνουν εναγωνίως, ενώ δύτες έχουν πέσει στη θάλασσα σε μια προσπάθεια να τους εντοπίσουν. Απεγκλωβίστηκε ζωντανή από τους διασώστες μια γυναίκα η οποία παρασύρθηκε από χείμαρρο την παραλία της Λυγαριάς 1 χλμ ανατολικά της Αγίας Πελαγίας.

Τα βίντεο που έχουν αναρτηθεί απο κατοίκους σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν εικόνες μεγάλης κατάστροφής.

Mε πληροφορίες απο το ertnews.gr

Σχολιάστε εδώ