Μικρά οικονομικά

Μικρά οικονομικά

♦ Επιτέλους, μετά από 20 ολόκληρα χρόνια εγκρίθηκαν οι προσλήψεις 500 μονίμων υπαλλήλων στις δασικές υπηρεσίες όλης της χώρας, ώστε να καλυφθούν οι αυξημένες ανάγκες σε επιστημονικό και τεχνολογικό προσωπικό και ειδικότερα σε θέσεις γεωτεχνικών δασολόγων και δασοπόνων.

♦ Άντε να δούμε τι θα βγάλει η απογραφή των εργαζομένων. Από την 1η Νοεμβρίου ξεκινάει η δεύτερη φάση εφαρμογής της ψηφιακής κάρτας εργασίας, με την απογραφή των εργαζομένων. Εξαιρούνται οι τράπεζες και τα σούπερ μάρκετ που απασχολούν πάνω από 250 εργαζομένους, όπου έχει ήδη ολοκληρωθεί η απογραφή.

♦ Η mega-επένδυση της Google θα εισφέρει στο ΑΕΠ της χώρας 2,2 δισ. ευρώ μέχρι το 2030, στηρίζοντας τη δημιουργία άνω των 19.400 θέσεων εργασίας. Θα υποστηρίξει δε την ανάπτυξη άνω των 700.000 πολύ μικρών, μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων, βελτιώνοντας και το περιβαλλοντικό τους αποτύπωμα. Είναι πλέον γεγονός ότι υπάρχει συνωστισμός διεθνών κολοσσών της τεχνολογίας στην Ελλάδα.

♦ Στην πρώτη γραμμή η Ελλάδα, η οποία χρησιμοποιείται ως ενεργειακή γέφυρα! Ασπίδα στον τυφώνα από τη Ρωσία αποτελεί η υλοποίηση στρατηγικών υποδομών, που περιλαμβάνουν διασυνδετήριους αγωγούς αερίου, σταθμούς αποθήκευσης και επέκταση της Ρεβυθούσας.

♦ Μπορεί οι διαρροές από τους αγωγούς της Βαλτικής να προκάλεσαν κάποια αύξηση στις τιμές του φυσικού αερίου, όμως οι απώλειες ήταν περιορισμένες. Στο μεταξύ, το ρωσικό ενεργειακό μεγαθήριο Gazprom απείλησε ότι θα επιβάλει κυρώσεις στην ουκρανική εταιρεία Naftogaz, που διαχειρίζεται μία από τις τελευταίες οδούς μεταφοράς ρωσικού αερίου στην Ευρώπη.

♦ Μια γεύση των ελληνικών εξαγωγών και εισαγωγών το 2022: Οι εξαγωγές ανήλθαν σε 25.688,8 εκατ. ευρώ και οι εισαγωγές σε 42.636,1 εκατ. ευρώ. Τα αντίστοιχα στοιχεία του 2020 ήταν 14.807 εκατ. ευρώ εξαγωγές και 23.749,9 εκατ. ευρώ εισαγωγές.


ΤΟ ΠΑΡΟΝ

Σχολιάστε εδώ