Παναγιωτόπουλος σε Ακάρ: Να σταματήσει η επιθετική ρητορική και οι απειλές

Παναγιωτόπουλος σε Ακάρ: Να σταματήσει η επιθετική ρητορική και οι απειλές

Στο επίκεντρο η συνεργασία Ελλάδας και ΗΠΑ στην αμυντική πολιτικήστη Σύνοδο του ΝΑΤΟ

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νικόλαος Παναγιωτόπουλος συναντήθηκε σήμερα, Πέμπτη 13 Οκτωβρίου, με τον υπουργό Άμυνας της Τουρκίας Χουλουσί Ακάρ (Hulusi Akar), στο περιθώριο της Συνόδου των Υπουργών Άμυνας του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες.

Στη συνάντηση, η οποία είχε διάρκεια 40 λεπτά, υπογραμμίστηκε η σημασία διατήρησης ανοικτών διαύλων επικοινωνίας και συναντήσεων μεταξύ των δύο πλευρών, και η ανάγκη δημιουργίας κλίματος σταθερότητας στην περιοχή, στη βάση του Διεθνούς Δικαίου και των κανόνων καλής γειτονίας.

Πρόκειται για την πρώτη συνάντηση που είχαν οι δύο υπουργοί Άμυνας μετά από πολύ καιρό και ιδίως μετά την κλιμάκωση της προκλητικής ρητορικής της Άγκυρας. Η τελευταία επαφή των Παναγιωτόπουλου και Ακάρ ήταν τον περασμένο Ιούλιο, στη σύνοδο του ΝΑΤΟ στη Μαδρίτη, όπου είχαν συζητήσει να πέσουν οι τόνοι.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση του ΥΕΘΑ, ο Υπουργός Εθνικής Αμύνης κ. Νικόλαος Παναγιωτόπουλος συναντήθηκε σήμερα, Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2022, με τον Υπουργό Άμυνας της Τουρκίας κ. Χουλουσί Ακάρ (Hulusi Akar), στο περιθώριο της Συνόδου των Υπουργών Άμυνας του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες.

Υπογραμμίστηκε η σημασία διατήρησης ανοικτών δίαυλων επικοινωνίας και συναντήσεων μεταξύ των δύο πλευρών, και η ανάγκη δημιουργίας κλίματος σταθερότητας στην περιοχή, στη βάση του Διεθνούς Δικαίου και των κανόνων καλής γειτονίας.

Λόιντ Όστιν και Παναγιωτόπουλος: Στο επίκεντρο η συνεργασία Ελλάδας και ΗΠΑ στην αμυντική πολιτική στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ

Με ανάρτησή του στο Twitter, o Υπουργός Άμυνας των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, κ. Λόιντ Όστιν επιβεβαίωσε την συνάντησή του με τον Έλληνα ομόλογό του, κ. Νίκο Παναγιωτόπουλο.

«Συναντήθηκα σήμερα με τον Έλληνα Υπουργό Άμυνας, Νίκο Παναγιωτόπουλο και συζητήσαμε τη συνεχιζόμενη συνεργασία μας στην άμυνα και τη σημασία της περιφερειακής σταθερότητας», δήλωσε ο Αμερικανός Υπουργός Άμυνας.


Σχολιάστε εδώ