Κτηματολόγιο – Από τη θεωρία στην εφαρμογή

Κτηματολόγιο – Από τη θεωρία στην εφαρμογή


Συγγραφέας
Αρβανίτης Απόστολος


Το βιβλίο «Κτηματολόγιο. Από τη Θεωρία στην Εφαρμογή» έρχεται σε μια χρονική περίοδο που το Ελληνικό «Εθνικό» Κτηματολόγιο ολοκληρώνεται ως προς το στάδιο της σύνταξής του. Έχει ως σκοπό να εισάγει όσους/όσες έρχονται σε πρώτη επαφή με το αντικείμενο του Κτηματολογίου στις βασικές του έννοιες και διαδικασίες.

Πρώτο στόχο του αποτελεί η εξοικείωση αρχικά των φοιτητών Τοπογράφων Μηχανικών με έννοιες και διαδικασίες που είναι κοντά στο γνωστικό τους πεδίο. Ασχολείται σε μεγάλη έκταση με την «Κτηματολογική Αποτύπωση», τη θεωρία της, τις μεθόδους, τις τεχνικές και τις εφαρμογές της, στο πλαίσιο της σύνταξης και λειτουργίας του Κτηματολογίου αλλά και πέρα από αυτό.

Καθώς όμως στην Ελλάδα και διεθνώς το Κτηματολόγιο δεν έχει μόνο τεχνική πλευρά αλλά διαθέτει και άλλες διαστάσεις, παρατίθενται και αναλύονται έννοιες νομικές, οικονομικές και έννοιες της επιστήμης της πληροφορικής, που εντάσσονται σε ένα ιστορικό και κοινωνικό πλαίσιο ώστε να γίνει ακόμη πιο σαφές το πώς δημιουργήθηκε η ανάγκη για το Κτηματολόγιο και πώς διαμορφώθηκε μέσα από διαφορετικές εποχές και καταστάσεις ώστε σήμερα να έχει μια μορφή που θα βοηθήσει πολίτες και κράτη να διαχειριστούν τον χώρο.

Αναλυτικά περιεχόμενα, πρόλογος και δείγμα του βιβλίου σε pdf

Για ηλεκτρονικές παραγγελίες στο Ηλεκτρονικό Βιβλιοπωλείο: https://ziti.gr


Λίγα λόγια από τον συγγραφέα

Με λένε Αποστόλη Αρβανίτη. Γεννήθηκα στο Βραδέτο Ζαγορίου τον Ιούλιο του 1958. Έζησα και μεγάλωσα στο Θεσπρωτικό Πρεβέζης. Τελείωσα το εξατάξιο Γυμνάσιο στη Ζωσιμαία Σχολή στα Γιάννενα το 1976. Την ίδια χρονιά εισάχθηκα στην Πολυτεχνική Σχολή του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης, στο τμήμα Αγρονόμων και Τοπογράφων Μηχανικών.
Είμαι παντρεμένος με την Ειρήνη Κριτσινέλη και έχουμε ένα γιο τον Λάμπρο, που τώρα πολιτικός μηχανικός, όπως πολλοί άλλοι νέοι επιστήμονες, εργάζεται στην Αγγλία.
Από το 1982 μέχρι σήμερα διδάσκω. Εκλέχτηκα Λέκτορας το 1987 και τελικά πρωτοβάθμιος Καθηγητής στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο από το 2001. Έχω γράψει πολλές επιστημονικές εργασίες και βιβλία. Τρία βιβλία μου για το Κτηματολόγιο εκδόθηκαν από τις Εκδόσεις ΖΗΤΗ. Το πρώτο το 2000, το δεύτερο το 2014 και το τρίτο το 2022. Ήμουν Πρόεδρος στην «Κτηματολόγιο Α.Ε.» στην Αθήνα, από το τέλος του 2009 μέχρι τον Απρίλη του 2013.
Προσπαθώ να δίνω ό,τι καλύτερο μπορώ στο Πανεπιστήμιο. Ιδίως στους συνεργάτες μου και τους προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές σε όσα ακαδημαϊκά ιδρύματα έχω διδάξει.
Από τα διαβάσματά μου έμαθα πως δεν πρέπει να φλυαρείς και να κουράζεις τον αναγνώστη. Ελπίζω να το πέτυχα.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΒΙΒΛΙΑ ΤΟΥ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ


ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΖΗΤΗ

Κατηγορία: Τοπογράφοι Μηχανικοί
ISBN: 978-960-456-586-3


Σχολιάστε εδώ