Καυτός Παναθηναϊκός!

Καυτός Παναθηναϊκός!

• Το ρεκόρ χρόνων που μπορεί να καταρρίψει και το μήνυμα τίτλου που στέλνει προς πάσα κατεύθυνση

Τρελαίνει κόσμο ο Παναθηναϊκός και οι ποδοσφαιριστές του δείχνουν αποφασισμένοι φέτος για σπουδαία πράγματα, ενώ με τις έξι νίκες σε ισάριθμους αγώνες μέχρι τώρα στο πρωτάθλημα προπορεύονται ξεκάθαρα των αντιπάλων τους, με τη δεύτερη ΑΕΚ να υπολείπεται έξι βαθμούς.

Με τη νίκη την περασμένη Κυριακή ο Παναθηναϊκός δείχνει ότι μπορεί πλέον να κερδίζει και παιχνίδια που οι αντίπαλοι θα του βάλουν δύσκολα… Στο παιχνίδι με τον Αστέρα Τρίπολης οι “Πράσινοι” εμφάνισαν αδυναμίες αλλά έδειξαν χαρακτήρα δείχνοντας ετσι πως φέτος θα διεκδικήσουν την πρώτη θέση.

Για την Ιστορία, η καλύτερη αρχή στην ιστορία του «Τριφυλλιού» στο ελληνικό πρωτάθλημα καταγράφεται τη σεζόν 1994 – 1995, όταν οι «πράσινοι» ξεκίνησαν τη σεζόν με εννέα συνεχόμενες νίκες. Το σερί της ομάδας του Χουάν Ραμόν Ρότσα σταμάτησε τη 10η αγωνιστική, με το ισόπαλο αποτέλεσμα κόντρα στον Ηρακλή στη Θεσσαλονίκη.

Ήταν πάντως μαγική εκείνη η περίοδος για τον Παναθηναϊκό, αφού στο φινάλε της κατέκτησε και τους δύο εγχώριους τίτλους. Είναι απολύτως στα μέτρα των «πράσινων» να καταρρίψουν το ρεκόρ, αφού στα τέσσερα επόμενα παιχνίδια θα αντιμετωπίσουν κατά σειρά τον Αστέρα Τρίπολης (σήμερα) εντός έδρας, τη Λαμία εκτός, τον Άρη εντός και τον Βόλο εκτός έδρας, αντιπάλους με τους οποίους είναι σε θέση να τα καταφέρει εξίσου καλά.

Η πορεία του Παναθηναϊκού έχει την εξήγησή της. Κατ’ αρχάς, έμεινε ο επιτυχημένος Ιβάν Γιοβάνοβιτς στην τεχνική ηγεσία. Κατόπιν έγιναν προσθήκες αξίας, ο κορμός δεν αλλοιώθηκε και ο κόσμος στο γήπεδο σημειώνει το ένα sold out μετά από το άλλο. Συνεπώς, τα πάντα συνθέτουν μια συμπαγή και άκρως υγιή κατάσταση που αφήνει υποσχέσεις για λαμπρό μέλλον.

Και ναι μεν δεν στέφεται κανείς πρωταθλητής από τον Οκτώβριο, ωστόσο το δείγμα γραφής είναι ικανοποιητικό και, σε αντίθεση με άλλες χρονιές, οι «πράσινοι» εμφανίζονται χαλυβδωμένοι και σταθερά πειστικοί, με δύο μάλιστα ντέρμπι κερδισμένα κόντρα σε ΑΕΚ εντός έδρας και ΠΑΟΚ εκτός έδρας.


ΤΟ ΠΑΡΟΝ

Σχολιάστε εδώ