Κυρ. Βελόπουλος στο “Π”: Ένα κράτος-εγκληματίας (Τουρκία) αντιμετωπίζεται μόνο με την ισχύ

Κυρ. Βελόπουλος στο “Π”: Ένα κράτος-εγκληματίας (Τουρκία) αντιμετωπίζεται μόνο με την ισχύ

Του
ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΥ
Προέδρου της Ελληνικής Λύσης


Το μεγαλύτερο λάθος που κάνουν οι ελληνικές κυβερνήσεις εδώ και δεκαετίες είναι να αντιμετωπίζουν την Τουρκία με όρους διεθνούς νομιμότητας και επίκλησης του διεθνούς δικαίου.

Η σύναψη του παράνομου τουρκολιβυκού μνημονίου και η χρησιμοποίησή του προκειμένου να καταπατηθεί η ελληνική εθνική κυριαρχία, τα κυριαρχικά μας δικαιώματα, με ταυτόχρονη αλλαγή των συνόρων της Ελλάδας, καθιστά ξεκάθαρο το σχέδιο των Τούρκων. Δεν υπάρχει καμιά «διεθνής απομόνωση», καμιά «πρόκληση για εσωτερική κατανάλωση» από τον Ερντογάν, υπάρχει μόνο η συνεχής, εγκληματική δράση της Τουρκίας.

Αλίμονο σε όσους μέχρι σήμερα δεν έχουν κατανοήσει ότι η Τουρκία είναι ένα κράτος-εγκληματίας. Ως εγκληματίας, δεν σέβεται το διεθνές δίκαιο, το οποίο εμείς επικαλούμαστε, ασθμαίνοντες πίσω από τις εξελίξεις, βαυκαλιζόμενοι με ανούσιες διεθνείς καταδίκες, την ώρα που η Τουρκία εισβάλλει κυριολεκτικά στην πατρίδα μας. Διότι η Τουρκία δεν προκαλεί, αλλά επιτίθεται με κάθε τρόπο κατά της Ελλάδας, κατά της πατρίδας μας. Μέσω του παράνομου τουρκολιβυκού μνημονίου, με υπερπτήσεις στα νησιά μας, με παράνομες έρευνες στις θάλασσές μας.

Ναι, έχουμε το δίκαιο με το μέρος μας. Όπως το είχαν και όλα τα θύματα εγκληματιών, με τη διαφορά ότι στην περίπτωση του διεθνούς δικαίου δεν υπάρχει κάποια διεθνής αστυνομία για να το επιβάλει. Ακόμα και για την Κύπρο μας υπάρχει σαφές ψήφισμα από το ανώτατο διεθνές όργανο, το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, το οποίο απαιτεί την άμεση αποχώρηση του τουρκικού στρατού και των εποίκων, το οποίο ουδέποτε εφαρμόστηκε.

Εδώ φαίνεται και η υποκρισία των υποτιθέμενων συμμάχων μας, που για την Ουκρανία, χωρίς να υπάρχει αντίστοιχο ψήφισμα του ΣΑ, χωρίς να υπάρχει εταιρική (ΕΕ) ή συμμαχική σχέση (ΝΑΤΟ), πολλές χώρες, μεταξύ των οποίων δυστυχώς και η Ελλάδα, έσπευσαν να στείλουν οπλικά συστήματα. Στην Κύπρο όμως, η οποία είναι μέλος της ΕΕ και μάλιστα του σκληρού πυρήνα αυτής, της Ευρωζώνης, δεν έχει σταλεί ούτε σφαίρα, παρά το ψήφισμα από τον ανώτατο θεσμό παγκοσμίως.

Στον αντίποδα, την ώρα που ολόκληρο το πολιτικό σύστημα της Τουρκίας, με πρωτοφανή σύμπνοια, υποστηρίζει, υποδαυλίζει και επιδιώκει την εγκληματική αυτή δράση κατά της Ελλάδας, στην κυβέρνηση της ΝΔ αδυνατούν να συνεννοηθούν και μεταξύ τους! Ο πρωθυπουργός χαιρετά χαμογελαστός τον σφαγέα, δικτάτορα και σύμμαχο των Τούρκων Αλίεφ, την ίδια στιγμή που ο υπουργός Εξωτερικών καταδικάζει το Αζερμπαϊτζάν με επίσημη ανακοίνωση!

Το ΑΠΕ, που υπάγεται απευθείας στον πρωθυπουργό, χαρακτήριζε «αμφιλεγόμενο» το τουρκολιβυκό μνημόνιο, ενώ ταυτόχρονα το ΥΠΕΞ αναφερόταν σε αυτό ως «παράνομο»! Πώς είναι δυνατόν άνθρωποι σε κορυφαίες θέσεις, που δεν μπορούν να συνεννοηθούν μεταξύ τους, να υπερασπιστούν αποτελεσματικά τα δίκαια της πατρίδας μας;

Εμείς στην Ελληνική Λύση είμαστε ξεκάθαροι. Εφόσον επικαλούμαστε το διεθνές δίκαιο, θα πρέπει να είμαστε αποφασισμένοι να το επιβάλουμε τόσο επί χάρτου όσο και διά της ισχύος.

Άμεση άρση της αναγνώρισης της παράνομης κυβέρνησης της Λιβύης και ταυτόχρονη καταγγελία στον ΟΗΕ. Δεν είναι δυνατόν ακόμα και αμερικανικά think tanks να αποκαλύπτουν ότι η Τουρκία έχει διαπράξει πραξικόπημα στη Λιβύη με τη βοήθεια ισλαμιστών τρομοκρατών και εμείς να αναγνωρίζουμε μια πραξικοπηματική κυβέρνηση.

Άμεση επέκταση της αιγιαλίτιδα ζώνης μας στα 12 ναυτικά μίλια, παντού, όπως δικαιούμαστε, ούτως ώστε να ακυρωθεί ντε φάκτο το παράνομο μνημόνιο Τουρκίας – Λιβύης και οι όποιες συμφωνίες βασίζονται σε αυτό.

Επί του πεδίου, άμεση κατάρριψη των μη επανδρωμένων αεροσκαφών που πραγματοποιούν υπερπτήσεις, βάσει της αντίστοιχης νατοϊκής οδηγίας. Νηοψία και σύλληψη του πληρώματος κάθε ερευνητικού σκάφους που θα παραβιάσει ακόμα και τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας σε όλο το εύρος της ελληνικής υφαλοκρηπίδας. Προειδοποίηση, καταδίωξη και βύθιση των πολεμικών σκαφών που θα πράξουν το ίδιο. Άμεση ενίσχυση των δυνάμεων του Χαφτάρ, όπως είχα προτείνει εδώ και τρία χρόνια, αντιμετωπίζοντας ειρωνεία από ολόκληρο το πολιτικό σύστημα.

Θα πρέπει όντως να κατανοήσουν ότι η Λιβύη δεν είναι μακριά, αλλά βρίσκεται στα νότια σύνορά μας. Εάν δεν δράσουμε άμεσα και αποφασιστικά, θα βρεθούμε προ τετελεσμένων, που θα συμπεριλαμβάνουν ακόμα και την αλλαγή συνόρων, για πρώτη φορά μετά το 1922. Κάτι τέτοιο, εκτός από εθνική μειοδοσία, συνιστά και προδοσία στο αίμα των Αγίων Προγόνων και Μαρτύρων μας, όταν εφέτος τιμούμε τα 100 χρόνια από τη θυσία τους, τη Γενοκτονία τους από την Τουρκία, το απαράλλακτο κράτος–εγκληματία.

Έντυπη έκδοση ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ