Στροφή ΣΥΡΙΖΑ στην καθημερινότητα

Στροφή ΣΥΡΙΖΑ στην καθημερινότητα

Πανδημία, ακρίβεια και ενεργειακή κρίση ψηλά στην ατζέντα της Κουμουνδούρου

Στα προβλήματα της καθημερινότητας ρίχνει το βάρος της αντιπολιτευτικής του τακτικής ο ΣΥΡΙΖΑ, καθώς στην Κουμουνδούρου εκτιμούν ότι αυτά αποτελούν την αχίλλειο πτέρνα της κυβέρνησης.

Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι θα βάλουν σε δεύτερη μοίρα το ζήτημα των υποκλοπών, το οποίο θεωρούν μείζονος σημασίας και θα συνεχίσουν να ασκούν δριμεία κριτική στην κυβέρνηση και στον ίδιο τον πρωθυπουργό. Και αυτό παρά το γεγονός ότι, σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, το ζήτημα των υποκλοπών δείχνει να απασχολεί (ενδιαφέρει) μόνο μια μικρή μερίδα πολιτών.

Η έκθεση Λύτρα για τις συνέπειες της πανδημίας ήταν βούτυρο στο ψωμί του ΣΥΡΙΖΑ στον πόλεμο κατά της κυβέρνησης. Ειδικώς, δε, η αναφορά ότι το 97,7% όσων προσβλήθηκαν από τον κορονοϊό κι έμειναν εκτός ΜΕΘ έχασαν τη ζωή τους. Ο αρμόδιος τομεάρχης Ανδρέας Ξανθός έκανε λόγο για «εγκληματικές ευθύνες» της κυβέρνησης όσον αφορά τη διαχείριση της πανδημίας. «Η χώρα ζει έναν υγειονομικό εφιάλτη με υπογραφή Μητσοτάκη», υπερθεμάτισε ο εκπρόσωπος του κόμματος Ν. Ηλιόπουλος. Ενώ ο Αλ. Τσίπρας κάλεσε τον πρωθυπουργό να ζητήσει συγγνώμη (!) για τους θανάτους εκτός ΜΕΘ, υπενθυμίζοντας παλαιότερη δήλωση του κ. Μητσοτάκη, ο οποίος είχε πει ότι δεν υφίσταται τέτοιο θέμα.

Σε υψηλούς τόνους συνεχίζει να είναι η κριτική του ΣΥΡΙΖΑ έναντι της κυβέρνησης και για το θέμα της ενεργειακής κρίσης, με βασική κατηγορία ότι «κρύβεται πίσω από την Ευρώπη και δεν παίρνει τα αναγκαία μέτρα σε εθνικό επίπεδο».

Η Κουμουνδούρου εγκαλεί την κυβέρνηση γιατί δεν ακολουθεί το παράδειγμα της Γαλλίας, που έβαλε πλαφόν στον συντελεστή κέρδους των εταιρειών ενέργειας, ή της Ισπανίας και της Πορτογαλίας, που έλαβαν συγκεκριμένα μέτρα για να μειώσουν την επιβάρυνση για τους πολίτες. Καταγγέλλουν, δε, ότι τον χορό των αυξήσεων στα τιμολόγια σέρνει η ΔΕΗ. Κατά την ά­ποψη των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, η κυβέρνηση ακολουθεί συνειδητά την πολιτική αυτή στον τομέα της ενέργειας για να πριμοδοτήσει τις εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον τομέα αυτό. Από την πλευρά του, ο Αλ. Τσίπρας επανέλαβε την πρόθεσή του, αν και όταν ο ΣΥΡΙΖΑ επιστρέψει στην ε­ξου­σία, να προχωρήσει στην ε­πανακρατικοποίηση της ΔΕΗ. Και με τον τρόπο αυτό να ελέγξει τις τιμές στον χώρο της ενέργειας.

Παράλληλα, ο ΣΥΡΙΖΑ ασκεί κριτική στην κυβέρνηση γιατί δεν κάνει τίποτα προκειμένου να σταματήσει την αισχροκέρδεια που υπάρχει σε βασικά τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης. «Οι αρμόδιοι υπουργοί έχουν επιλέξει τον ρόλο του θεατή της ακρίβειας», λένε χαρακτηριστικά από την Κουμουνδούρου.

Έντυπη έκδοση ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ