Αγώνας διαδοχής για Α/ΓΕΕΘΑ!

Αγώνας διαδοχής για Α/ΓΕΕΘΑ!

Μια υπόγεια μάχη σοβεί στο εσωτερικό του Πενταγώνου, με τον υπουργό Άμυνας Νίκο Παναγιωτόπουλο να μην έχει τη δυνατότητα, πιθανόν ούτε τη διάθεση, να λειτουργήσει πυροσβεστικά, ώστε να μην πάρει διαστάσεις αυτή η αντιπαράθεση.

Βλέπουμε μια μάχη μεταξύ της ηγεσίας του Ναυτικού και μιας άλλης πλευράς, στην οποία πολλοί εντάσσουν και τον Α/ΓΕΕΘΑ, στρατηγό Κωνσταντίνο Φλώρο, με αφορμή τα νέα πλοία που θα προμηθευτεί το Πολεμικό Ναυτικό.

Η ηγεσία του Πολεμικού Ναυτικού επιθυμεί γαλλικές φρεγάτες και κορβέτες, η άλλη πλευρά προκρίνει τα αμερικανικά πλοία. Αυτές οι αντιπαραθέσεις είναι θεμιτές. Όμως δεν μπορεί να φτάνουν στο σημείο να υπάρχουν δημοσιεύματα τα οποία στρέφονται προσωπικά εναντίον του Αρχηγού του Στόλου κ. Λυμπέρη, τα οποία μάλιστα αποκαλύπτουν και ζητήματα που αφορούν την κατάσταση πλοίων, που ουσιαστικά θα έπρεπε να είναι απόρρητα.

Οι κακές γλώσσες πάντως λένε ότι πίσω από αυτήν την κόντρα κρύβεται και ο αγώνας για τη διαδοχή του στρατηγού Φλώρου στη θέση του Α/ΓΕΕΘΑ, αν και δεν πρέπει να θεωρείται απίθανο να εξασφαλίσει μία ακόμη παράταση θητείας.

Κουκούτσι μυαλό δεν υπάρχει;
Δεν είναι δυνατόν όμως να βρισκόμαστε σε αυτήν την κατάσταση, σχεδόν εμπόλεμη, με την Τουρκία και να δίνεται η εικόνα ότι υπάρχουν ρήγματα στην ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων.

Βέβαια και στον χώρο της διπλωματίας τα πράγματα δεν είναι καλύτερα, καθώς όσο φουντώνει το προεκλογικό κλίμα και όσο βλέπουν τις διακριτές αποστάσεις του Νίκου Δένδια από τα καυτά θέματα της εσωτερικής επικαιρότητας τόσο φουντώνουν στο Μέγαρο Μαξίμου…

[email protected]

ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Διαβάστε τα άρθρα της στήλης  “ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ Εξωφρενικών” ΕΔΩ


Σχολιάστε εδώ