Μήνυμα Μηταράκη σε Τουρκία και Ε.Ε. για τα ναυάγια σε Κύθηρα και Λέσβο

Διπλό μήνυμα σε Τουρκία και Ευρωπαϊκή Ένωση στέλνει ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νότης Μηταράκης, με αφορμή τα δύο ναυάγια με νεκρούς και αγνοούμενους που σημειώθηκαν μέσα σε λίγες ώρες σε Κύθηρα και Λέσβο.

«Επείγον κάλεσμα στην Τουρκία να λάβει άμεσα μέτρα για να προληφθούν άλλες παράτυπες αποχωρήσεις, ιδιαίτερα λόγω των δύσκολων καιρικών συνθηκών. Ήδη σήμερα χάθηκαν πολλές ζωές στο Αιγαίο, άνθρωποι πνίγονται σε μη αξιόπλοα σκάφη. Η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να δράσει» έγραψε στο Twitter ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου.

Διπλή τραγωδία σε Κύθηρα και Λέσβο
Υπενθυμίζεται ότι αργά το βράδυ της Τετάρτης προς Πέμπτη, 16 γυναίκες αφρικανικής καταγωγής έχασαν τη ζωή τους, όταν η βάρκα τους – η οποία μετέφερε περίπου 40 άτομα – βυθίστηκε στη θαλάσσια περιοχή «Προβοσκίδα», ανατολικά της Λέσβου.

Τι έχε προηγηθεί

Σε εξέλιξη βρίσκονται επιχειρήσεις του Λιμενικού σε Κύθηρα και Λέσβο για τη διάσωση προσφύγων και μεταναστών υπό δυσμενείς καιρικές συνθήκες. Δεκαέξι νεαρές γυναίκες ανασύρθηκαν νεκρές, μετά τη βύθιση λέμβου ανατολικά της Λέσβου, στην οποία επέβαιναν περίπου 40 άτομα ενώ πριν από λίγο ανασύρθηκε νεκρό από τη θάλασσα ένα αγόρι κάτω των 20 ετών. Φόβοι για νεκρούς  στο Διακόφτι Κυθήρων όπου ημιβυθίστηκε ιστιοφόρο με 95 πρόσφυγες και μετανάστες.

Τραγωδία στο Αιγαίο: 17 σοροί ανασύρθηκαν στη Λέσβο, φόβοι για νεκρούς στα Κύθηρα –


Σχολιάστε εδώ