Γαλάζια ανησυχία για ακρίβεια, υποκλοπές

Γαλάζια ανησυχία για ακρίβεια, υποκλοπές

Σε αναμμένα κάρβουνα οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας

Αμηχανία, εκνευρισμός και αγωνία επικρατεί στις τάξεις των βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας, απόρροια μιας σειράς γεγονότων (υποκλοπές, ακρίβεια κ.ά.) το τελευταίο διάστημα, που πλήττουν ευθέως την αξιοπιστία της κυβέρνησης.

Αλλά και ανησυχία εν όψει του επερχόμενου δύσκολου χειμώνα, του δυσκολότερου –όπως εκτιμάται– των τελευταίων δεκαετιών, καθώς ο συνδυασμός ενεργειακής κρίσης και ακρίβειας δημιουργεί ένα θανατηφόρο κοκτέιλ για την κοινωνία. Αντανάκλαση της τεταμένης κατάστασης που υπάρχει στα ενδότερα της γαλάζιας κοινοβουλευτικής ομάδας αποτελούν οι παραφωνίες, οι ενστάσεις και οι διαφωνίες που εκδηλώνονται το τελευταίο καιρό και προκαλούν πονοκέφαλο στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ψηλά στη… σχετική λίστα ο Κ. Κυρανάκης, ο οποίος με αφορμή τα πρόσφατα γεγονότα στην Πολυτεχνειούπολη του Ζωγράφου προχώρησε σε μια άνευ προηγουμένου σκληρή κριτική στην υπουργό Παιδείας για «άθλια εικόνα παρακμής» που επικρατεί στις φοιτητικές εστίες και στα πανεπιστήμια. Εγκάλεσε προσωπικά τη Ν. Κεραμέως ότι δεν εφαρμόζει τους νόμους που ψηφίζει η Βουλή και τόνισε ότι μετά από τριάμισι χρόνια κυβέρνησης Νέας Δημοκρατίας «πλέον δεν φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ» για την κατάσταση που υπάρχει στα ΑΕΙ.

Άμεση και έντονη ήταν η αποδοκιμασία από το Μέγαρο Μαξίμου, με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο να δηλώνει ότι οι αναφορές του κ. Κυρανάκη δεν αρμόζουν σε βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας και πως με όσα υποστήριξε αδικεί το σημαντικό έργο που έχει επιτελεστεί στον χώρο της Παιδείας. Τέλος, επισήμανε ότι η προσωπική στρατηγική κάθε βουλευτή δεν μπορεί να μπαίνει πάνω από την επίσημη πολιτική της κυβέρνησης. Είναι η δεύτερη φορά από τις εκλογές του 2019 που ο εν λόγω βουλευτής δοκιμάζει τις αντοχές και τα νεύρα του Κυρ. Μητσοτάκη. Στην τρίτη φορά…

Σε μόνιμο… αντιρρησία τείνει να εξελιχθεί και ο βουλευτής Ηλείας Κ. Τζαβάρας, ο οποίος μετά την ευθεία αμφισβήτηση των χειρισμών του πρωθυπουργού στο ζήτημα των υποκλοπών επανήλθε αυτήν τη φορά με το θέμα των δανείων.

Με ερώτησή του προς τον υπουργό Οικονομικών αναφέρθηκε στις κερδοσκοπικές πρακτικές που ακολουθούν τα funds όσον αφορά τα ενυπόθηκα δάνεια, ζητώντας ουσιαστικά από την κυβέρνηση να βάλει φρένο στην εκβιαστική τακτική που ακολουθούν έναντι των δανειοληπτών. Για τον κ. Τζαβάρα το κλίμα στο Μέγαρο Μαξίμου κάθε άλλο παρά εύκρατο και υγιεινό είναι, καθώς στην υπόθεση των υποκλοπών προσχώρησε σε μεγάλο βαθμό στη λογική των κομμάτων της αντιπολίτευσης.

Από το… πουθενά και μετά από αφωνία τρεισήμισι χρόνων η Φ. Πιπιλή εξέφρασε τη διαφωνία της για τα τραπεζοκαθίσματα! Για την ακρίβεια, αντιτάχθηκε στην τροπολογία με την οποία παρατείνεται μέχρι τις 15 Ιανουαρίου η ισχύς της ρύθμισης που είχε τεθεί σε εφαρμογή την περίοδο της πανδημίας και με την οποία τα καταστήματα μπορούν να καταλαμβάνουν και κοινόχρηστους χώρους. Επιστροφή στο προσκήνιο και για τον Άρη Σπηλιωτόπουλο, ο οποίος εξήλθε από την πολυετή αφάνεια για να τονίσει ότι σε άλλες χώρες για θέματα υποκλοπών παραιτήθηκαν κυβερνήσεις. Προτρέποντας ουσιαστικά τον Κυρ. Μητσοτάκη να παραιτηθεί και να προκηρύξει εκλογές.

Μπορεί τα παραπάνω να μην περιέχουν τα απαραίτητα ψήγματα σοβαρότητας, αλλά καταδεικνύουν το κλίμα που επικρατεί στα ενδότερα της κυβερνητικής παράταξης.

Έντυπη έκδοση ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ