430.000 δάνεια ρυθμίστηκαν σε δύο χρόνια – Τι επισημαίνει ο Βασίλης Ράπανος

430.000 δάνεια ρυθμίστηκαν σε δύο χρόνια – Τι επισημαίνει ο Βασίλης Ράπανος

• Ανέρχονται σε 8,5 δισ. ευρώ
Το τραπεζικό σύστημα χρηματοδοτεί τα ελληνικά νοικοκυριά

«Η ενεργειακή κρίση, ο υψηλός πληθωρισμός και η αύξηση των επιτοκίων έχουν επηρεάσει σημαντικά τον προγραμματισμό των τραπεζών και δημιουργούν εν δυνάμει κινδύνους για νέα γενιά “κόκκινων” δανείων, αλλά η μέχρι τώρα εξέλιξη δεν προκαλεί ιδιαίτερη ανησυχία», επισημαίνει ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών και πρόεδρος της Alpha Bank Βασίλης Ράπανος.

Να σημειωθεί ότι με βάση τα στοιχεία που παρουσίασε ο πρόεδρος της Ένωσης Εταιρειών Διαχείρισης Απαιτήσεων από Δάνεια και Πιστώσεις και διευθύνων σύμβουλος της doValue Greece Τάσος Πανούσης, από το 2020 μέχρι σήμερα οι εταιρείες διαχείρισης ρύθμισαν 430.000 τραπεζικά δάνεια (οφειλές ύψους 8,5 δισ. ευρώ), τα οποία δεν έχουν μεταβιβαστεί σε τρίτους επενδυτές, αναταξινομήθηκαν ως εξυπηρετούμενα και… επέστρεψαν ως υγιή στις τράπεζες.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών Βασίλης Ράπανος τονίζει: «Το ελληνικό τραπεζικό σύστημα έχει μεταμορφωθεί και πλέον ξεκίνησε να χρηματοδοτεί και πάλι την υγιή επιχειρηματικότητα και πιο συγκρατημένα τα ελληνικά νοικοκυριά».


ΤΟ ΠΑΡΟΝ

Σχολιάστε εδώ