Το ακούσαμε κι αυτό από τον Χακάν Τσαβούσογλου…

Το ακούσαμε κι αυτό από τον Χακάν Τσαβούσογλου…

Το ακούσαμε κι αυτό από τον Χακάν Τσαβούσογλου, ο οποίος έχει καταγωγή από τη Θράκη, ζει στην Τουρκία και είναι μεγαλοστέλεχος του κυβερνώντος κόμματος ΑΚΡ, ενώ διετέλεσε και υπουργός του κ. Ερντογάν.

Σε συνέντευξή του λοιπόν ρωτήθηκε για τη μειονότητα στη Θράκη και το επιχείρημα της Ελλάδας σύμφωνα με το οποίο ενώ η ελληνική μειονότητα στην Κωνσταντινούπολη συρρικνώθηκε, στη Θράκη είναι ακμάζουσα. Και ο Χακάν Τσαβούσογλου είπε το καταπληκτικό: Ότι ο αριθμός των μειονοτικών στη Θράκη είναι σήμερα 150.000, όσο ακριβώς ήταν και το 1923. Τόνισε δε ότι εάν… δεν υπήρχε η ελληνική καταπίεση, με τον ρυθμό με τον οποίο γεννούν στην Τουρκία και τον ρυθμό που αυξάνεται ο πληθυσμός στην Τουρκία, ο πληθυσμός της μουσουλμανικής μειονότητας στη Θράκη θα ήταν 700.000.

Προφανώς ο Χακάν Τσαβούσογλου δεν μπορεί να διανοηθεί ότι μπορεί οι έλληνες μουσουλμάνοι πολίτες να έχουν διαφορετική αντίληψη για το πώς γεννάς και πώς μεγαλώνεις οικογένεια, μια πιο ευρωπαϊκή αντίληψη, καθώς είναι και ευρωπαίοι πολίτες… Αλλά το επιχείρημα αυτό πραγματικά ήταν από τα πιο ευφάνταστα που ακούσαμε τον τελευταίο καιρό…

[email protected]

ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Διαβάστε τα άρθρα της στήλης  “ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ Εξωφρενικών” ΕΔΩ


Σχολιάστε εδώ