Κάτι ψήνεται στην Τρίπολη…

Κάτι ψήνεται στην Τρίπολη…

Ακόμη δεν έχει πάει στη Λιβύη ο έλληνας πρεσβευτής Νίκος Κοτροκόης, καθώς βρίσκεται ακόμη στη Δανία. Πιθανόν το πρόβλημα της καθυστέρησης οφείλεται στην κατάσταση που επικρατεί στη Λιβύη, αλλά θα πρέπει να υ­πάρξει πίεση από την Αθήνα, ώστε ο πρέσβης να αναλάβει τα καθήκοντά του και να αρχίσει να λειτουργεί πλέον ουσιαστικά η πρεσβεία, καθώς οι εξελίξεις τρέχουν και έ­χουμε μείνει πολύ πίσω σε ό,τι αφορά τη Λιβύη.

Πάντως από τις αναρτήσεις του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μάθαμε ότι μαζεύει τις βαλίτσες του. Ας ελπίσουμε ότι θα περιορίσει λίγο τις αναρτήσεις μόλις αναλάβει το νέο πόστο του, καθώς εκεί ο ρό­λος του θα είναι πιο απαιτητικός και μερικές φορές θα α­παιτεί και μυστικότητα…

Ας ελπίσουμε ότι στην αρμόδια διεύθυνση αλλά και στον πρώτο όροφο του Νεοκλασικού έχουν αξιολογήσει το γεγονός ότι ο λίβυος υ­πουργός Ενέργειας έχει αναφερθεί δύο φορές το τελευταίο διάστημα στην ανάγκη νέων ερευνών για υδρογονάνθρακες σε στεριά και θάλασσα και ότι έχει επιμείνει ότι οι έρευνες αυτές πρέπει να συμπεριλάβουν και την περιοχή του τουρκολιβυκού μνημονίου.

Κάτι ψήνεται στην Τρίπολη, όπου η επιρροή της Τουρκίας διευρύνεται, και αυτό πρέπει να προκαλεί κινητοποίηση της Αθήνας, καθώς υπάρχει μια εικόνα μακαριότητας και αδιαφορίας.

[email protected]

ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Διαβάστε τα άρθρα της στήλης  “ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ Εξωφρενικών” ΕΔΩ


Σχολιάστε εδώ