Ανδρουλάκης: Δεν θα γίνουμε δεκανίκι κανενός!

Ανδρουλάκης: Δεν θα γίνουμε δεκανίκι κανενός!

Διμέτωπος αγώνας από το ΠΑΣΟΚ

«Το ΠΑΣΟΚ δεν πρόκειται να γίνει δεκανίκι και ακολούθημα κανενός. Ούτε της Νέας Δημοκρατίας ούτε του ΣΥΡΙΖΑ!».

Το ξεκάθαρο αυτό μήνυμα εκπέμπεται σταθερά το τελευταίο διάστημα από τη Χαριλάου Τρικούπη, τη στιγμή που στο πολιτικό προσκήνιο, αλλά και στο παρασκήνιο, κυοφορούνται και ανακυκλώνονται σενάρια για κυβερνήσεις συνεργασίας. Ο Ν. Ανδρουλάκης δηλώνει αποφασισμένος να περιφρουρήσει και να υπερασπιστεί την αυτονομία του Κινήματος, κλείνοντας τα αυτιά του στα κελεύσματα αλλά και στις, όχι πάντα θεμιτές, πλαγιοκοπήσεις που επιχειρούν τόσο ο Κυρ. Μητσοτάκης όσο και ο Αλ. Τσίπρας.

Αντίθετα, πρόθεσή του είναι να συνεχίσει και να επιμείνει στη στρατηγική των δύο μετώπων μέχρις εσχάτων, δηλαδή μέχρι τις εκλογές. Κατά της κυβέρνησης, στηλιτεύοντας τις σκοτεινές πτυχές της πολιτικής που εφαρμόζει αλλά και την ανεπάρκεια και την αναποτελεσματικότητά της.

Και εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ, κατηγορώντας την ηγεσία του για άκρατο λαϊκισμό και υπενθυμίζοντας τα πεπραγμένα του την περίοδο διακυβέρνησής του (2015 – 2019).

Στόχος του Ν. Ανδρουλάκη στις ερχόμενες εθνικές εκλογές είναι το ΠΑΣΟΚ να επιτύχει ένα ποσοστό που θα του δώσει τη δυνατότητα όχι απλά να διαδραματίσει πρωτεύοντα ρόλο στις μετεκλογικές εξελίξεις αλλά να βάλει τη σφραγίδα του στην πορεία της χώρας τα επόμενα χρόνια. «Αλλιώς συζητάς έχοντας ένα ποσοστό της τάξης του 10% και αλλιώς αν είσαι στο 15%», σημειώνουν παράγοντες της Χαριλάου Τρικούπη. Και προσθέτουν: «Στόχος μας δεν είναι να μπούμε σε μια κυβέρνηση για να μοιράσουμε υπουργεία»!Επί της ουσίας, ο κ. Ανδρουλάκης φιλοδοξεί να επιτύχει ένα ποσοστό που θα του δώσει τη δυνατότητα, σε περίπτωση κυβερνητικής συνεργασίας, να θέσει τους όρους του τόσο ως προς το πρόγραμμα όσο και όσον αφορά τα πρόσωπα, κυρίως αυτό του πρωθυπουργού. Άλλωστε κατ’ επανάληψη έχει δηλώσει ότι δεν πρόκειται να συμπράξει σε μια κυβέρνηση με πρωθυπουργό είτε τον Κυριάκου Μητσοτάκη είτε τον Αλέξη Τσίπρα.

Θέλοντας να αντικρούσει τις κατηγορίες που διατυπώνονται από ορισμένες πλευρές για «αλαζονική στάση» και «μικρομεγαλισμό», ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ σημειώνει ότι αν ο λαός αποδοκιμάσει με την ψήφο του τους κ. Μητσοτάκη και Τσίπρα και τους… διώξει από την πόρτα δεν πρόκειται εκείνος να τους επαναφέρει από το παράθυρο.

Σχετικά με όσα λέγονται για τη στάση του, ότι είναι… προάγγελος ακυβερνησίας στη χώρα, απαντά ότι την επομένη των πρώτων εκλογών το ΠΑΣΟΚ θα συμβάλει για τον σχηματισμό σταθερής και βιώσιμης κυβέρνησης.

Το επόμενο διάστημα η ηγεσία του Κινήματος θα προσπαθήσει να αναχαιτίσει την επιχείρηση της κυβέρνησης, που με τη βοήθεια των φίλα προσκείμενων ΜΜΕ θέλει να ταυτίσει το ΠΑΣΟΚ με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Από τη Χαριλάου Τρικούπη αποκρούουν μετά βδελυγμίας τα περί υπόγειας συνεννόησης με την Κουμουνδούρου, που διακινούνται από το κυβερνητικό στρατόπεδο. Στο πλαίσιο αυτό, σε κάθε ευκαιρία θα ασκούν έντονη κριτική στις θέσεις που διατυπώνει ο ΣΥΡΙΖΑ σε κρίσιμα ζητήματα, χαράσσοντας έτσι μια κόκκινη, διαχωριστική γραμμή.

Έντυπη έκδοση ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ