Μάκης Κουρής: Μπαρούτι μυρίζει στη γειτονιά μας…

Μάκης Κουρής: Μπαρούτι μυρίζει στη γειτονιά μας…

–Η κυριαρχία της Ελλάδας στα νησιά είναι ΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΗ, τονίζει ο εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών Νεντ Πράις

ΜΑΚΗΣ ΚΟΥΡΗΣ - Θαρραλέα

Απ’ όλα έχει ο μπουφές των Τούρκων… Και δεν πρόκειται για λόγια… Ο τούρκος γείτονας τα θέλει όλα, μονά – ζυγά, δικά του. Νομίζει, προφανώς, ότι τα πάντα στη γειτονιά μας του ανήκουν.

Και λογαριασμό δεν δίνει σε κανέναν. Με τον πήχη των απειλών μέχρι εκεί που μπορεί να τον χρησιμοποιεί χωρίς να του τραβήξουν το αυτί. Αρχίζει τα παζάρια μέχρι να του πετάξουν κάτι για να σταματήσει να «γαβγίζει»… Και μετά πάει για άλλα…

Δεν κρύβει τις διαθέσεις του ο Σουλτάνος. Σήμερα ο Ερντογάν, χθες ο Ετσεβίτ, προχθές ο Μεντερές. Ήδη έχει καταφέρει με τις παλικαριές του να βάλει χέρι στην Κύπρο ΜΑΣ, στήνοντας το «τουρκοκυπριακό» κράτος. Και έπεται συνέχεια…

Οι Αμερικανοί, ήξεις αφήξεις. Κάνουν τα… στραβά μάτια και όταν παρατραβήξουν το σχοινί οι… σύμμαχοί τους, ο Ερντογάν και οι προκάτοχοί του, ψελλίζουν αντιρρήσεις.

Το Αιγαίο είναι το… όνειρο της Άγκυρας – χθες, σήμερα, αύριο. Και δεν το κρύβει. Θέλει να πατήσει πόδι στα μαργαριτάρια μας, στα ζηλευτά νησιά μας. Που κάθε χρόνο γεμίζουν με κόσμο από όλη την υφήλιο.

Τύχη αγαθή, το Ελληνικό Πέλαγος, με τον γαλανό ουρανό και τις πανέμορφες ακρογιαλιές, είναι το όνειρο των ξένων, από Δύση και Ανατολή. Και το έχει βάλει στο μάτι η Άγκυρα, ο κάθε Σουλτάνος με τον ναργιλέ του. Στο μάτι έχει βάλει και τη Θράκη μας, με τις ορέξεις του να φτάνουν μέχρι την Αλβανία.

Ο εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών Νεντ Πράις, όμως, έστειλε για άλλη μια φορά το μήνυμα: «Η κυριαρχία της Ελλάδας στα νησιά είναι ΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΗ»!

Αγαπάει ο Θεός τον κλέφτη, αγαπάει και τον νοικοκύρη, λέει μια παλιά ελληνική παροιμία. Καλό θα είναι εκεί στο σαράι να μην την ξεχνούν.

Έφτασαν στο σημείο να κατηγορούν τις ΗΠΑ ότι είναι απαράδεκτο να στέλνουν τόσα οχήματα στη Σάμο και στη Λέσβο. Ομολόγησαν, μάλιστα, ότι τα φωτογράφισαν με μη επανδρωμένα αεροσκάφη. Το λέει ο… κλέφτης και χαίρεται!

Ευτυχώς, όμως, υπάρχει Θεός… Η ανακάλυψη των τεράστιων κοιτασμάτων στο Αιγαίο είναι τεράστια προσφορά στη χώρα μας, στον Ελληνισμό όπου Γης. Το μήνυμα που στέλνει σε όλο τον κόσμο σημαίνει πολλά για τούτη τη γη, την πατρίδα μας.

ΥΓ.: Φυσικά, δεν είναι καθόλου τυχαία η πρόσφατη ανακοίνωση του Λευκού Οίκου για τις οδηγίες του Προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν: «Ο Πρόεδρος ζήτησε από την ομάδα του να παραμείνει σε συχνή επικοινωνία με τους συνεργάτες, τους συμμάχους αλλά και σημαντικούς παίκτες της αγοράς, και να τον ενημερώνει συχνά, καθώς οι καταστάσεις εξελίσσονται».

Έντυπη έκδοση ΤΟ ΠΑΡΟΝ

Φωτό: pbs.org


Σχολιάστε εδώ