LIVE: AEK – ΙΩΝΙΚΟΣ: Η “Ένωση” επιστρέφει στη Νέα Φιλαδέλφεια έπειτα από 19 χρόνια και 5 μήνες

LIVE: AEK – ΙΩΝΙΚΟΣ: Η “Ένωση” επιστρέφει στη Νέα Φιλαδέλφεια έπειτα από 19 χρόνια και 5 μήνες

Η ΑΕΚ επιστρέφει στη Νέα Φιλαδέλφεια έπειτα από 19 χρόνια και 5 μήνες. Η τελευταία της αναμέτρηση πριν κατεδαφιστεί το γήπεδο της εκεί ήταν στις 3 Μαΐου 2003 για την 28η αγωνιστική του πρωταθλήματος και είχε επικρατήσει του Άρη με 4-0.

Τελευταίος ποδοσφαιριστής που είχε σκοράρει στο παλιό γήπεδο ήταν ο Ίλια Ίβιτς που σημείωσε το τέταρτο γκολ της ΑΕΚ. Η τελευταία αναμέτρησή της με τον Ιωνικό στο τότε “Νίκος Γκούμας” ήταν στις 22 Δεκεμβρίου 2002, όπου επικράτησε με 3-0 (59’ Κωνσταντινίδης, 67’ Γεωργάτος, 68’ Νικολαΐδης).

Aκούστε ΕΔΩ – sport-fm

Aκούστε ΕΔΩ – ΕΡΑΣΠΟΡ

Παρακολουθήστε τηλεοπτικά από την COSMOTE SPORT 1 HD


Στην Φιλαδέλφεια έχει αντιμετωπίσει 11 φορές τον Ιωνικό και ο απολογισμός της είναι 9 νίκες – 1 ισοπαλία και 1 νίκη έχει ο Ιωνικός.



Εκτός από το “Νίκος Γκούμας” για τις αναμετρήσεις τους έχουν χρησιμοποιηθεί 4 φορές το ΟΑΚΑ (3-0-1) και από μια το γήπεδο του Πανιωνίου και της Αλεξανδρούπολης με νίκες της ΑΕΚ στα δύο τελευταία.

Από τα 44 τέρματα που έχει σημειώσει η ΑΕΚ απέναντι στον Ιωνικό ως γηπεδούχος, τα 10 είναι από τον Ντέμη Νικολαΐδη, ενώ τέσσερα έχει σημειώσει και ο Βασίλης Τσιάρτας.

Ο Ντέμης Νικολαΐδης έχει κάνει καρέ των γκολ (τέσσερα) με αντίπαλο τον Ιωνικό στις 19 Μαρτίου 2000, στη νίκη με 5-1 και το άλλο γκολ εκείνη την ημέρα ήρθε από τον Κωνσταντινίδη, ενώ για τον Ιωνικό σκόραρε ο Ζίζι Ρόμπερτς.

Χατ τρικ έχει κάνει ο Βασίλης Τσιάρτας στο 6-0 της σεζόν 1995-96 και αυτό είναι το ένα από τα τέσσερα συνολικά που έχει στη Super League.

Ο πρώτος ποδοσφαιριστής που βρήκε δίχτυα δύο φορές στο ίδιο ματς με τον Ιωνικό ήταν ο Μηλόπουλος, ο οποίος σημείωσε και τα δύο γκολ της ΑΕΚ στη νίκη με 2-0 στις 16 Δεκεμβρίου 1990.

Ο Ιωνικός στα πρώτα πέντε ματς ως φιλοξενούμενος με την ΑΕΚ δεν κατάφερε να σκοράρει και το πρώτο του γκολ ήρθε στην ήττα με 2-1 στις 8 Δεκεμβρίου 1996, όταν ο Νίκος Φρούσος είχε ισοφαρίσει προσωρινά το γκολ του Ντέμη Νικολαΐδη και ο Χρήστος Μαλαδένης έγραψε το τελικό σκορ στο 70ο λεπτό.

Οι τέσσερις από τις 14 νίκες της ΑΕΚ είναι με σκορ 2-0 που είναι και το δημοφιλέστερο στις μεταξύ τους αναμετρήσεις και ακολουθούν το 2-1 και το 3-0 με τρεις εμφανίσεις.

Η πρώτη αναμέτρηση των δύο ομάδων για την Α’ Εθνική έγινε στις 26 Νοεμβρίου 1989 και η ΑΕΚ επικράτησε με 2-0 με τους Χριστοδούλου και Οκόνσκι να σημειώνουν τα τέρματα.

17 ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ

14 ΝΙΚΕΣ ΑΕΚ

1 ΙΣΟΠΑΛΙΑ

2 ΝΙΚΕΣ ΙΩΝΙΚΟΣ

ΓΚΟΛ: 44-7

Η αποστολή για τον πρώτο αγώνα στην OPAP ARENA!

Ο Εχσάν Χατζισαφί δεν προπονήθηκε λόγω ίωσης, ενώ ο Γενς Γιόνσον ένιωσε μια αδιαθεσία και του συστάθηκε να παραμείνει κλινήρης. Ο Γιώργος Τζαβέλλας ακολούθησε μέρος του προγράμματος. Οι Τομ Φαν Βέερτ και Θεοδόσης Μαχαίρας γυμνάστηκαν ατομικά.

Έπειτα από το τέλος του προγράμματος ο Ματίας Αλμέιδα ανακοίνωσε τις επιλογές του για την αποστολή του αυριανού (20.00) πρώτου αγώνα της ΑΕΚ στην OPAP ARENA, με αντίπαλο τον Ιωνικό.

Σε αυτήν βρίσκονται οι Στάνκοβιτς, Αθανασιάδης, Μουκουντί, Μοχαμάντι, Ρότα, Βίντα, Μήτογλου, Σιντιμπέ, Σιμάνσκι, Γκατσίνοβιτς, Πινέδα, Φράνσον, Μάνταλος, Γαλανόπουλος, Μουστακόπουλος, Άμραμπατ, Γκαρσία, Τσούμπερ, Αραούχο, Ελίασον, Κοσίδης.


Σχολιάστε εδώ