Δήγμα γραφής: Καλή σας Κυριακή, Το φθινόπωρο ξεκίνησε να μετράει

Δήγμα γραφής: Καλή σας Κυριακή, Το φθινόπωρο ξεκίνησε να μετράει

“Δήγμα γραφής”
Του Μάκη Κουρή


Καλή σας Κυριακή, Το φθινόπωρο ξεκίνησε να μετράει. Τα παιδιά, κατάμαυρα, χορτάτα από τη καταγάλανη θάλασσά μας, επέστρεψαν στα θρανία, στον αγώνα να κερδίσουν το «αύριό» τους. Αυτό που έχουν ονειρευτεί. Το κατάφεραν οι δικές μας γενιές… Όλοι εκείνοι οι συμμαθητές μας που, παρά τις τρομερές δυσκολίες, με τρύπιο παντελόνι, έμειναν πιστοί στον εαυτό τους. Και πέτυχαν τους στόχους τους. Δικαίωσαν τους γονείς τους. Απέδειξαν ότι κάθε παιδί μπορεί να κόψει το νήμα… Στο χέρι του είναι… Να γίνει πραγματικότητα αυτό που έχει βάλει στόχο. Με τον εαυτό του να παραμένει πιστός σε αυτό που έχει ονειρευτεί…

Ένα νέο κραχθεωρεί πιθανό ο ιδρυτής της Paulson & Co Τζον Πόλσον, με βάση την τρέχουσα εικόνα της αγοράς ακινήτων. Ωστόσο, το τραπεζικό σύστημα είναι πολύ καλύτερα προετοιμασμένο και εξοπλισμένο για την αντιμετώπισή του, ανέφερε ο διάσημος επενδυτής.

♦ Ανοίγει ο δρόμος για τη σύσταση πολυεργοδοτικών Ταμείων Επαγγελματικής Ασφάλισης (ΤΕΑ) από ομάδες ανθρώπων που δεν ανήκουν στην ίδια επαγγελματική ομάδα και δεν απασχολούνται στην ίδια επιχείρηση. Με βάση τα επίσημα στοιχεία, οι επιχειρήσεις σε ποσοστό 88% απασχολούν προσωπικό κάτω των 10 ατόμων και σε ποσοστό 90% κάτω των 50 ατόμων.

♦ Το 97% των ληξιπρόθεσμων κύριων συντάξεων έχει εκδοθεί. Τον Αύγουστο σημειώθηκε ρεκόρ απονομής συντάξεων, με πάνω από 20.000 συνταξιοδοτικές αποφάσεις. Το 50% των εκκρεμοτήτων α φορά κύριες συντάξεις δημοσίων υπαλλήλων.


ΤΟ ΠΑΡΟΝ

Σχολιάστε εδώ