Δίχτυα σε δημοσίους υπαλλήλους και συνταξιούχους ρίχνει η κυβέρνηση

Δίχτυα σε δημοσίους υπαλλήλους και συνταξιούχους ρίχνει η κυβέρνηση

Μέτρα και αυξήσεις εν όψει εκλογών

Στο στόχαστρο του Μεγάρου Μαξίμου έχουν μπει εν όψει εκλογών δύο κατηγορίες πολιτών-ψηφοφόρων, οι δημόσιοι υπάλληλοι και οι συνταξιούχοι. Αριθμούν συνολικά 2,1 εκατ. και η στάση που θα τηρήσουν την ώρα της κάλπης θα κρίνει σε μεγάλο βαθμό το αποτέλεσμα των εκλογών.

Για τον σκοπό αυτό και στην κυβέρνηση έχουν επεξεργαστεί σχέδια με απώτερο σκοπό να αμβλύνουν το αρνητικό κλίμα και να αυξήσουν την απήχηση της Νέας Δημοκρατίας στις συγκεκριμένες κατηγορίες. Λόγω της πολιτικής που ως κυβέρνηση άσκησε διαχρονικά στον χώρο της δημόσιας διοίκησης, η Νέα Δημοκρατία δεν ήταν ποτέ πλειοψηφούσα δύναμη στον χώρο των δημοσίων υπαλλήλων.

Για δεκαετίες κυρίαρχη ήταν η προσκείμενη στο ΠΑΣΟΚ παράταξη της ΠΑΣΚΕ. Ωστόσο, στο Μέγαρο Μαξίμου εκτιμούν (ευελπιστούν) ότι με τις αποφάσεις και τα μέτρα που προωθεί η κυβέρνηση το κλίμα στις τάξεις των περίπου 600.000 δημοσίων υπαλλήλων έχει βελτιωθεί υ­πέρ της Νέας Δημοκρατίας. Αναφέρονται στις αυξήσεις των αποδοχών τους, στην κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης, στις αλλαγές στο μισθολογικό καθεστώς κ.ά., που θα τεθούν σε εφαρμογή στις αρχές του 2023, λίγους μήνες πριν στηθούν οι κάλπες.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι οδηγίες του πρωθυπουργού προς τους αρμόδιους υπουργούς είναι να αναζητήσουν όλα τα ενδεδειγμένα, αλλά εφικτά οικονομικά μέτρα με αποδέκτες τους δημοσίους υπαλλήλους.

Με το ίδιο σκεπτικό θα κινηθούν στην κυβέρνηση και έναντι των συ­νταξιούχων της χώρας, που αγγίζουν συνολικά το 1,5 εκατ. Από τα μέτρα που θα τεθούν σε εφαρμογή με το νέο έτος το όφελος για τη συγκεκριμένη κατηγορία θα είναι διπλό:

Πρώτον, με τις αυξήσεις των συ­ντάξεων για πρώτη φορά μετά από 12 ολόκληρα χρόνια, αφού λόγω οικονομικής κρίσης και Μνημονίων είχαν παγώσει.

Το δεύτερο όφελος για τους συνταξιούχους θα προκύψει από την κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης. Αποτέλεσμα θα είναι να αυξηθεί ουσιαστικά το ύψος της μηνιαίας σύνταξής τους.
Στο Μέγαρο Μαξίμου θεωρούν ότι μετά από αυτά θα αλλάξει το κλί­μα για την κυβέρνηση και οι συνταξιούχοι θα πάνε στις κάλπες με άλλη διάθεση και λογική έναντι της Νέας Δημοκρατίας.

Έντυπη έκδοση ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ