Πρόθυμα υποχείρια του τουρκικού προξενείου

Πρόθυμα υποχείρια του τουρκικού προξενείου

Και η Θράκη παραμένει ψηλά στις προτεραιότητες του τούρκου Προέδρου και φάνηκε αυτό και με την αναφορά του στον ΟΗΕ. Όμως θα πρέπει να υπάρξει και σοβαρότητα από τα ελληνικά κόμματα στον χειρισμό θεμάτων που αφορούν τη Θράκη και τη μουσουλμανική μειονότητα.

Όσο πλησιάζουν οι εκλογές, όλο και αλληθωρίζουν ορισμένοι προς το προξενείο, ελπίζοντας ότι θα πάρουν την «ευλογία» του και μαζί και ένα μέρος της μειονοτικής ψήφου. Για να το πετύχουν, πάνε με τα νερά των ακραίων και έτσι τελικά οι συγκεκριμένοι κομματικοί και αυτοδιοικητικοί παράγο­ντες μετατρέπονται τελικά σε πρόθυμα υποχείρια του τουρκικού προξενείου.

Ο μό­νος τρόπος που θα οδηγήσει στο κόψιμο της εξάρτησης ενός τμήματος της μειονότητας από τον τούρκο πρόξενο είναι ακριβώς όλες οι πολιτικές δυνάμεις να αποφασίσουν από κοινού να αγνοήσουν τους εκβιασμούς και να διεκδικήσουν την ψήφο των μειονοτικών με καθαρές θέσεις, που δεν συγκρούονται με το Σύ­νταγμα και θα αφορούν τη βελτίωση των συνθηκών ζωής της μειονότητας.

Τα φλερτ με το προξενείο, με τους ψευδομουφτήδες, με τα τουρκικά κανάλια και τις εφημερίδες και με το βαθύ κράτος της Τουρκίας πρέπει να εγκαταλειφθούν και όσοι παράγοντες επιμένουν σε αυτά να απομονωθούν από τα κόμματα. Αλλιώς, κάθε φο­ρά, στις εκλογές, θα βλέπουν τον τούρκο πρόξενο να δίνει γραμμή για να ψηφίζει η μειονότητα πότε το ένα κόμμα και πότε το άλ­λο, παίζοντας τον ρόλο του ρυθμιστή…

[email protected]

ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Διαβάστε τα άρθρα της στήλης  “ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ Εξωφρενικών” ΕΔΩ


Σχολιάστε εδώ