Πρώτα μας κατασκοπεύουν και μετά επικαλούνται την “αποστρατικοποίηση”…

Πρώτα μας κατασκοπεύουν και μετά επικαλούνται την “αποστρατικοποίηση”…

Όπως αναφέρεται στο τηλεγράφημα του Anadolu που δημοσιεύθηκε το πρωί της Κυριακής (25/09), μη επανδρωμένο αεροσκάφος κατέγραψε τη στιγμή της αποβίβασης από πλοία στρατιωτικού εξοπλισμού σε Λέσβο και Σάμο. Δηλαδή για να καταλάβω! Πρώτα μας κατασκοπεύουν και μετά επικαλούνται την “αποστρατικοποίηση”…

«Ό,τι απειλείται δεν αποστρατιωτικοποιείται» και η Τουρκία το διαπιστώνει…

Με το ψευδοεπιχείρημα ότι υπάρχουν διεθνείς συνθήκες που επιβάλουν ότι τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου πρέπει να είναι αποστρατιωτικοποιημένα, μας κατασκοπέυουν δήθεν πως το κάνουν απο αυτοάμυνα και με το αφήγημα αυτό προσπαθούν να νομιμοποιησούν τα σχέδια που έχουν στο νού τους οι… γείτονες! Αντιστρέφοντας το ποιός απειλεί ποιόν.

Στο τηλεγράφημα του κρατικού πρακτορείου ειδήσεων της Τουρκίας σημειώνεται ότι «οι δραστηριότητες αυτές της Ελλάδας είναι κατά παράβαση του διεθνούς δικαίου».

Οι πηγές που επικαλείται το Anadolu κάνουν λόγο για πτήση του UAV που κατέγραψε τα δύο ελληνικά μεταγωγικά πλοία να ταξιδεύουν προς Λέσβο και Σάμο.

Ακολουθεί το μυνημα στο twitter:

Μήπως είναι η ώρα να αντιστρέψουμε αυτό το παιχνίδι; Φοβάμαι πως όσο αφήνουμε την κατάσταση αυτή, στο τέλος τα επιχειρήματα της Τουρκίας, σε μια μελλοντική διαπραγμάτευση, θα είναι ποιο αποτελεσματικά… Αντί να βλέπουμε και να εστιάζουμε μόνο σε ένα πολύ πιθανό θερμό επεισόδιο ας εστιάσουμε στο πως θα έχουμε κέρδη από μία πιθανή διαπραγμάτευση.

Θ.Κ


Σχολιάστε εδώ