Πέτρος Ξανθόπουλος στο “Π”: Πιο κατάλληλος ο Μίτσελ

Πέτρος Ξανθόπουλος στο “Π”: Πιο κατάλληλος ο Μίτσελ

Του
ΠΕΤΡΟΥ ΞΑΝΘΟΠΟΥΛΟΥ
Προπονητή – βετεράνου Ολυμπιακού


Είναι καιρός που ο Ολυμπιακός δεν παίζει μπάλα, το ποδόσφαιρο που ξέρει και μπορεί. Συνεπώς μια αλλαγή φαίνεται πως ήταν απαραίτητη. Και από τη στιγμή που δεν μπορείς, προφανώς, να αλλάξεις μια ομάδα ολόκληρη, ο προπονητής είναι εκείνος που πληρώνει το μάρμαρο. 

Τον Μίτσελ τον ξέρουμε και μας ξέρει. Γνωρίζει τη νοοτροπία του συλλόγου, τα μονοπάτια και τη φιλοσοφία του. Άρα δεν θα βαδίσει στα τυφλά και εκτιμώ πως δεν θα χρειαστεί χρόνο προσαρμογής. Δεν θα πω ότι είναι ο καλύτερος προπονητής του κόσμου, αλλά θεωρώ πως ήταν ο πιο κατάλληλος για τώρα, για τη συγκεκριμένη συγκυρία. Μπορεί να βοηθήσει σε αλλαγή πορείας προς το καλύτερο και του εύχομαι από καρδιάς να τα καταφέρει.

Το γιατί δεν παίζει μπάλα ο Ολυμπιακός τους τελευταίους μήνες είναι μεγάλη συζήτηση, που δεν αναλώνεται σε λίγες γραμμές. Για εμένα, η απουσία προσωπικοτήτων αποτελεί βασική αιτία. Παλαιότερα η ομάδα είχε ποδοσφαιριστές που με μια έμπνευση, με μια κίνηση μπορούσαν να πάρουν το παιχνίδι. Τώρα, αν εξαιρέσουμε τον Βαλμπουενά, τέτοιοι παίκτες-ηγέτες δεν υπάρχουν. Φυσικά ο πρόεδρος βάζει συνεχώς το χέρι στην τσέπη και οι πρόσφατες μεταγραφές του Μαρσέλο και του Χάμες είναι ασφαλώς σπουδαίες. Τους χρειαζόταν η ομάδα και θα δούμε στο γήπεδο πόσο άμεσα θα τη βοηθήσουν. Είναι άλλωστε τέτοια η κλάση τους που δεν χρειάζονται συστάσεις.

Ο Ολυμπιακός είναι μεγάλος και θα τον βρει τον δρόμο του. Και άλλες φορές στο παρελθόν δοκιμάστηκε, όμως επέστρεψε πιο δυνατός. Το ίδιο θα γίνει άμεσα πιστεύω. Σίγουρα υπάρχει πίεση, αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι πρόκειται για την ομάδα με τους περισσότερους τίτλους στην Ελλάδα και εύλογα κάπου ο κόσμος του έχει απαιτήσεις. Ωστόσο έχει μάθει να ζει με αυτήν την πίεση και να τη μετατρέπει σε δημιουργία και επιτυχίες και ο Μίτσελ μπορεί να προσφέρει προς τη συγκεκριμένη κατεύθυνση.

Έντυπη έκδοση ΤΟ ΠΑΡΟΝ

Φωτό: aek365.org


Σχολιάστε εδώ