Εποχή Μίτσελ στον Ολυμπιακό

Εποχή Μίτσελ στον Ολυμπιακό

Σε ριζική αλλαγή πλεύσης φιλοδοξεί ο Ολυμπιακός με την πρόσληψη του ισπανού προπονητή Μίτσελ στη θέση του συμπατριώτη του Κάρλος Κορ μπεράν, που ασφαλώς απέτυχε στο έργο του.

Ο 59χρονος, άλλοτε θρύλος της Ρεάλ Μαδρίτης και της Εθνικής Ισπανίας καθοδήγησε τους «ερυθρόλευκους» για μια διετία, με απολογισμό 65 νίκες, 11 ισοπαλίες και 15 ήττες σε 91 παιχνίδια.

Κατέκτησε δύο πρωταθλήματα (2012 2013, 2013 – 2014) και ένα κύπελλο (2012-2013), ενώ οδήγησε την ομάδα του σε σπουδαίες νίκες στην Ευρώπη, απέναντι σε αντιπάλους όπως η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, η Ατλέτικο Μαδρίτης, η Γιουβέντους, η Μπενφίκα και η Άντερλεχτ.

Με τον Μίτσελ στο τιμόνι οι πρωταθλητές έφτασαν στους «16» του Champions League την περίοδο 2013 2014. Ξεκίνησε την προπονητική του καριέρα στη Ράγιο Βαγιεκάνο και ακολούθησαν τα τμήματα υποδομής της Ρεάλ Μαδρίτης, στα οποία εργάστηκε τόσο ως διευθυντής όσο και ως προπονητής.

Το 2009 ανέλαβε τη Χετάφε, στη συνέχεια τη Σεβίλλη και μετά τον Ολυμπιακό. Μετά την αποχώρησή του από την Ελλάδα δούλεψε στη Μαρσέιγ, στη Μάλαγα, στην Πούμας στο Μεξικό και στη Χετάφε. Με το «καλημέρα» ο Ισπανός, που θεωρείται μετρ της ψυχολογίας, κατέστησε σαφείς τις προθέσεις του.

Ζήτησε να διαχειρίζεται αυστηρά 27 ποδοσφαιριστές μαζί με τους τερματοφύλακες, κάτι που σημαίνει ότι εκτός του Κώστα Μανωλά θα φύγουν και άλλοι από τους συνολικά 37 που αριθμεί το ρόστερ.

Του αρέσει η επίθεση, όχι όμως χωρίς καλά θωρακισμένα τα μετόπισθεν, ενώ στο παρελθόν είχε αδυναμία τόσο στον Κώστα Φορτούνη όσο και στον Ανδρέα Μπουχαλάκη. Παρέτασε τον Ολυμπιακό σε διάταξη είτε 4-4-2, είτε 4-3-3 και εναλλακτικά σε 4-2-3-1 και 4-5-1.

Μόνο τριάδα στα στόπερ δεν εφάρμοσε ποτέ.

* Τέλος ο Κώστας Μανωλάς από τον Ολυμπιακό. Ο έλληνας διεθνής κεντρικός αμυντικός θα συνεχίσει την καριέρα του στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και τη Σάρτζα. Ο 31χρονος στόπερ επέστρεψε στους «ερυθρόλευκους» τον Ιανουάριο, όταν αποκτήθηκε από τη Νάπολι. Την περσινή σεζόν έπαιξε 14 φορές και πανηγύρισε την κατάκτηση του πρωταθλήματος, ενώ φέτος πρόλαβε να αγωνιστεί οκτώ φορές σε όλες τις διοργανώσεις.


ΤΟ ΠΑΡΟΝ

 


Σχολιάστε εδώ