Περίεργες δηλώσεις Καλίν!

Περίεργες δηλώσεις Καλίν!

Πραγματικά πολύ περίεργες οι δηλώσεις του εκπροσώπου της τουρκικής προεδρίας Ιμπραχίμ Καλίν ο οποίος δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο κάποιας συνάντησης Ερντογάν– Μητσοτάκη στην Πράγα! Λέει, έτσι, από το πουθενά!

Και οι δηλώσεις γίνονται την ημέρα που ο Έλληνας πρωθυπουργός έδινε κάθετες απαντήσεις στην πολεμική ρητορική του κ. Ερντογάν, βάζοντας τις ελληνικές “κόκκινες” γραμμές από το βήμα του ΟΗΕ!

Και ακόμη ποιο περίεργο γίνεται το θέμα από την στιγμή που μέχρι μια μέρα πριν ο Τούρκος Πρόεδρος συνέχιζε να αποκλείει την οποιασδήποτε συνάντηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη…

Αυτη είναι η τουρκική διπλωματία και την γνωρίζουμε κ. Καλίν. Μια διπλωματία εντυπώσεων και παραπλάνησης.

Συγκεκριμένα, σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό δίκτυο ΝΤV, ο κ. Καλίν σημείωσε ότι μια ενδεχόμενη συνάντηση θα κριθεί από τα βήματα που θα κάνει η ελληνική πλευρά μέχρι τότε.

«Δεν ξέρω αν θα γίνει συνάντηση στην Πράγα στις 6-7 Οκτωβρίου. Εξαρτάται από τα βήματα της ελληνικής πλευράς. Προς το παρόν δεν υπάρχουν προγραμματισμένες συναντήσεις με τον Μητσοτάκη», είπε χαρακτηριστικά ο Καλίν.

Και η ερώτηση είναι, αφού δεν υπάρχουν προγραμματισμένες συναντήσεις και το πρόβλημα το έχετε εσείς με εμάς, γιατί περιμένετε από τον Έλληνα πρωθυπουργό να κάνει το βήμα, να σηκώσει το τηλέφωνο και να ζητήσει συνάντηση; Έχει κάποιον λόγο να το κάνει;

Περίεργες οθωμανικές αντιλήψεις…

Νομίζω πως ο Έλληνας πρωθυπουργός ήταν ξεκάθαρος, «είμαι πάντα ανοιχτός να λύσω τα προβλήματα με διάλογο, ο κ. Ερντογάν δεν θέλει να μου μιλήσει. Θα συνεχίσω να επιμένω ότι υπάρχει μόνο ένα πλαίσιο κανόνων για την επίλυση διαφορών, το διεθνές δίκαιο και το διεθνές δίκαιο της θάλασσας. Αλλά οι διαφορές δεν λύνονται με επιθετική συμπεριφορά, επαναφορά αυτοκρατορικών φαντασιώσεων και εμπρηστική ρητορική».

Θ.Κ.


Σχολιάστε εδώ