Κτηματολογικά νέα

Κτηματολογικά νέα

Οι παρατάσεις σε Κρήτη και Κυκλάδες

Έληξαν το καλοκαίρικαι οι τελευταίες παρατάσεις του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης και στο Ρέθυμνο η συλλογή δικαιωμάτων ιδιοκτησίας είναι λίγο πάνω από το 15%, ενώ στις Κυκλάδες στο 54%. Στα Χανιά και στο Ηράκλειο οι παρατάσεις λήγουν τον Οκτώβριο και τον Νοέμβριο αντίστοιχα και τα ποσοστά είναι κάτω του 20%. Τις πταίει; Τα χαμηλάποσοστά αποδίδονται στην καθυστέρηση στην απόδοση εγγράφων από τα υποθηκοφυλακεία και το πρωτοδικείο, όπως και στον όγκο εργασίας των δικηγόρων, οι οποίοι έχουν επιβαρυνθεί με πληθώρα ένορκων βεβαιώσεων, λόγω πολλών υποθέσεων χρησικτησίας, στην ταυτόχρονη ενασχόληση μηχανικών, τοπογράφων, συμβολαιογράφων με άλλα θέματα, όπως γονικές παροχές, τακτοποιήσεις αυθαιρέτων, Δασικούς Χάρτες κ.λπ.

Σκοπελίτικες αντιδράσεις

Το Ελληνικό Κτηματολόγιοζήτησε την εφαρμογή συγκεκριμένης απόφασης, με βάση την οποία οι αρμοδιότητες του Υποθηκοφυλακείου Σκοπέλου περνάνε στο υποκατάστημα Σκιάθου και το ΚΚΕ αντέδρασε, τονίζοντας πως πρόκειται για ένα βαρύτατο πλήγμα για το νησί της Σκοπέλου, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την εξυπηρέτηση εργαζομένων, απασχολούμενων αλλά και των ιδιοκτητών ακινήτων.

Διά ζώσης

Ολομέλεια στην Καβάλα Παρουσία των υπουργώνΔικαιοσύνης Κώστα Τσιάρα και Εθνικής Άμυνας Νίκου Παναγιωτόπουλου πραγματοποιήθηκαν, την περασμένη Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου, οι εργασίες της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος στην Καβάλα, κατά την οποία, μεταξύ άλλων, συζητήθηκαν και ζητήματα του Κτηματολογίου, σε σχέση με τη διεύρυνση ύλης και την καθημερινότητα των δικηγόρων.

Βερβεσός για Κτηματολόγιο

Ο πρόεδροςτου Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών Δημήτρης Βερβεσός τόνισε, στην εν λόγω Ολομέλεια, ότι ξεκινά εντός του μηνός η απασχόληση των πρώτων δικηγόρων στο μητρώο νομικών εισηγητών του Κτηματολογίου και προβλέφθηκε η τοποθέτηση δικηγόρων στις Επιτροπές Εκδίκασης Ενστάσεων Κτηματολογικών Υποθέσεων, ενώ αναφέρθηκε και στα ανεπαρκή ωράρια εξυπηρέτησης των κτηματολογικών γραφείων.


ΤΟ ΠΑΡΟΝ

Σχολιάστε εδώ