Ρυθμιστή των πολιτικών εξελίξεων θέλει το ΠΑΣΟΚ ο Ανδρουλάκης

Ρυθμιστή των πολιτικών εξελίξεων θέλει το ΠΑΣΟΚ ο Ανδρουλάκης

Ρόλο ρυθμιστή των πολιτικών εξελίξεων μετά τις εκλογές φιλοδοξεί να διαδραματίσει ο Ν. Ανδρουλάκης και ζητεί από τους πολίτες να δώσουν «ψήφο εμπιστοσύνης» και ισχυρή εντολή στο ΠΑΣΟΚ. Θέτοντας το δίλημμα «Δημοκρατική ανατροπή ή ανοχή στον καθεστωτισμό και την αδικία;», επισημαίνει την ανάγκη η χώρα να αλλάξει σελίδα και υπογραμμίζει ότι αυτό μπορεί να γίνει με την ευθύνη της Δημοκρατικής Παράταξης.

Βασικός στόχος του κ. Ανδρουλάκη είναι το ΠΑΣΟΚ στις ερχόμενες εκλογές να συγκεντρώσει ένα ποσοστό (ο πήχης έχει μπει στο 15%) που θα του δίνει το δικαίωμα (δυνατότητα) να βάλει τη σφραγίδα του στις πολιτικές εξελίξεις. Να έχει λόγο για την κυβέρνηση που θα σχηματιστεί, τόσο για τα πρόσωπα όσο και για τις πολιτικές που θα εφαρμόσει σε βασικούς τομείς.

Αντικρούοντας ευθέως την κατηγορία που διατυπώνει ο Κυρ. Μητσοτάκης, ότι με τη στάση του τροφοδοτεί την αστάθεια, ο κ. Ανδρουλάκης σημειώνει ότι το ΠΑΣΟΚ «θα εγγυηθεί την (κυβερνητική) σταθερότητα από τις πρώτες εκλογές». Θέλοντας με τον τρόπο αυτό να καθησυχάσει τις ανησυχίες που υπάρχουν σε μεγάλη μερίδα πολιτών για το ενδεχόμενο η χώρα να μπει σε έναν φαύλο κύκλο ακυβερνησίας και διαδοχικών εκλογικών αναμετρήσεων.

Με τη δήλωσή του αυτή ο κ. Ανδρουλάκης αφήνει σαφώς να εννοηθεί ότι το Κίνημα θα συμβάλει στον σχηματισμό κυβέρνησης (τόσο με τη Νέα Δημοκρατία όσο και με τον ΣΥΡΙΖΑ), θέτοντας ωστόσο τους δικούς του αυστηρούς όρους.

Ο πλέον απαράβατος εξ αυτών είναι ότι δεν πρόκειται να συμφωνήσει σε μια κυβέρνηση συνεργασίας που θα έχει πρωθυπουργό είτε τον Κυρ. Μητσοτάκη είτε τον Αλ. Τσίπρα. «Εφόσον ο λαός θα τους έχει αποδοκιμάσει, το ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί να τους βάλει από το παράθυρο», τονίζει. Προσθέτει δε ότι οι κ. Μητσοτάκης και Τσίπρας… μοιάζουν πολύ: «Είναι ικανοί να πουν το ίδιο και το αντίθετο χωρίς ντροπή. Γιατί έχουν ένα κοινό πάθος, το πάθος για την εξουσία. Τους ενώνει ο κυνισμός»! Η επισήμανση του κ. Ανδρουλάκη, ότι η χώρα πρέπει να αποκτήσει σοσιαλδημοκρατική κυβέρνηση, αποκλείει μια ενδεχόμενη συνεργασία με τον Κυρ. Μητσοτάκη. Το ερώτημα είναι τι θα πράξει (ο κ. Ανδρουλάκης) αν πρώτο κόμμα στις εκλογές είναι η Νέα Δημοκρατία.

Ηγεσία και τα στελέχη του Κινήματος θα συνεχίσουν τον διμέτωπο αγώνα (κατά Νέας Δημοκρατίας – ΣΥΡΙΖΑ) στην πορεία προς τις εκλογές, χωρίς συμβιβασμούς και υποχωρήσεις. Στη Χαριλάου Τρικούπη υπάρχει ευφορία από τα ευρήματα των δημοσκοπήσεων για την υψηλή συσπείρωση αλλά και τις μετακινήσεις ψηφοφόρων. Σύμφωνα με τα στοιχεία, το ΠΑΣΟΚ έχει την υψηλότερη συσπείρωση από όλα τα κόμματα, ενώ μετακινείται προς το Κίνημα μεγάλος αριθμός πολιτών που στις προηγούμενες εκλογές είχε ψηφίσει Νέα Δημοκρατία ή ΣΥΡΙΖΑ.


Έχει ρεύμα…

Κατάμεστο, από στελέχη και φίλους του ΠΑΣΟΚ, ήταν το «Βελλίδειο» στη διάρκεια της ομιλίας του Ν. Ανδρουλάκη, γεγονός που προκάλεσε ευφορία στη Χαριλάου Τρικούπη. Η αισιοδοξία ήταν διάχυτη.

Ανάλογο ήταν το κλίμα και στις εκδηλώσεις που οργανώθηκαν στις αρχές Σεπτεμβρίου στο Ζάππειο. Κοινή διαπίστωση, μετά την αλλαγή ηγεσίας και την άνοδο στις δημοσκοπήσεις, είναι ότι υπάρχει μια κλιμακούμενη κινητικότητα από τους φίλους και τους ψηφοφόρους του Κινήματος. Κατά το κοινώς λεγόμενο… έχει ρεύμα.

Έντυπη έκδοση ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ