Πόσο θα αντέξει να μείνει μακριά…

Πόσο θα αντέξει να μείνει μακριά…

Στα τζαμιά της Ξάνθης στήθηκε μια διαδικασία-παρωδία, για να δοθεί η εντύπωση συμμετοχής για την εκλογή νέου ψευδομουφτή.

Η ανακοίνωση της ψευδομουφτείας έκανε λόγο για σχεδόν 7.500 άτομα που συμμετείχαν στην διαδικασία διά της ανατάσεως της χειρός και εξέλεξαν τελικά τον Μουσταφά Τράμπα ως διάδοχο του Αχμέτ Μέτε. Οι πληροφορίες πάντως από ανθρώπους που γνωρίζουν εις βάθος όσα συμβαίνουν στον μειονοτικό χώρο στην Ξάνθη έλεγαν ότι στη διαδικασία δεν συμμετείχαν περισσότεροι από 3.500 πολίτες.

Έσπευσε η τουρκική ηγεσία να συγχαρεί τον νέο ψευδομουφτή και το τουρκικό ΥΠΕΞ να βγάλει και ανακοίνωση με αιχμές ότι η Ελλάδα δεν αναγνωρίζει τον «εκλεγμένο μουφτή». Το μόνο θετικό είναι ότι η φασαρία που έγινε με τον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Μπουρχάν Μπαράν υποχρέωσε τον ΣΥΡΙΖΑ να μαζέψει, τουλάχιστον τώρα, τον βουλευτή του Χουσεΐν Ζεϊμπέκ, ο οποίος πρωτοστατούσε στα της διαδοχής του Μέτε, αλλά την ημέρα της «εκλογής» απέφυγε τις δημόσιες εμφανίσεις και τοποθετήσεις. Θα παρακολουθούμε την κατάσταση και θα δούμε πόσο θα αντέξει να μείνει μακριά…

[email protected]

ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Διαβάστε τα άρθρα της στήλης  “ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ Εξωφρενικών” ΕΔΩ


Σχολιάστε εδώ