Κ. Μητσοτάκης στον ΟΗΕ: Ο Ερντογάν έχει εμμονή με την Ελλάδα, αμφισβητεί την κυριαρχία μας

Κ. Μητσοτάκης στον ΟΗΕ: Ο Ερντογάν έχει εμμονή με την Ελλάδα, αμφισβητεί την κυριαρχία μας

Μήνυμα στον τουρκικό λαό: ” Δεν απειλή για εσάς”

Από το βήμα της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης απάντησε στις τουρκικές προκλήσεις παρουσιάζοντας την πραγματική εικόνα σε Αιγαίο, μεταναστευτικό Ανατολική Μεσόγειο και μουσουλμανική μειονότητα.

Κόκκινη γραμμή για όλους τους Ελληνες η αμφισβήτηση της κυριαρχίας μας.

Δριμύ κατηγορώ από τον Κυριάκο Μητσοτάκη κατά της Αγκυρας με καθαρές αναφορές από το βήμα της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.

«Η αμφισβήτηση από την πλευρά της Τουρκίας της ελληνικής κυριαρχίας των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου αποτελεί για εμένα, αλλά και όλους τους Έλληνας κόκκινη γραμμή, δεν θα την ανεχθούμε, είναι ανυπόστατη και απαράδεκτη» διαμήνυσε από το βήμα της 77ης Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Η Κύπρος ζει διαιρεμένη εδώ και 50 χρόνια από την τουρκική εισβολή και κατοχή σημείωσε στην αρχή της ομιλίας του ο Πρωθυπουργός που κατήγγειλε ακολούθως την Τουρκία για τον αποσταθεροποιητικό της ρόλο, θυμίζοντας ότι είναι μία από τις χώρες που δεν έχουν επιβάλει κυρώσεις στην Ρωσία.

«Η Τουρκία έχει μια εμμονή με την χώρα μου. Η γλώσσα τους ειναι εχθρική. Μας απειλούν ότι «θα έρθουν ένα βράδυ, αν το θελήσουν».

Αυτή ειναι η γλώσσα ενός επιτιθέμενου, όχι ενός ειρηνοποιού» είπε και χαρακτήρισε απαράδεκτες και αβάσιμες τις τουρκικές απειλές κατά της ελληνικής κυριαρχίας.

Η παραβίαση της ελληνικής κυριαρχίας συνιστά κόκκινη γραμμή για όλους τους Ελληνες. Και ως πρωθυπουργός της Ελλάδας δεν θα συμβιβαστώ ποτέ», σημείωσε.

«Οι απειλές του κυρίου Ερντογάν ότι θα έρθουμε νύχτα εφόσον το αποφασίσουμε προσιδιάζει με ρητορική επιτιθέμενου» σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης και χαρακτήρισε εξόχως ανησυχητική την εντεινόμενη επιθετική ρητορική της Τουρκίας σε βάρος της Ελλάδας, τις πολλαπλές παραβιάσεις τα fake news και την άρνηση από την πλευρά της τουρκικής ηγεσίας για διάλογο ανάμεσα στις δύο χώρες.

Ο πρωθυπουργός τόνισε η Άγκυρα εργαλιοποιεί το μεταναστευτικό και έκανε λόγο για εκστρατεία fake news σε ότι αφορά την κατάσταση με τις μεταναστευτικές ροές στο Αιγαίο διαβεβαιώνοντας παράλληλα πως η Ελλάδα εξακολουθεί να προστατεύει τα σύνορά της, σεβόμενη πάντα το διεθνές δίκαιο και τα ανθρώπινα δικαιώματα.

«Είμαι πάντα ανοιχτός στο διάλογο επί τη βάση του διεθνούς δικαίου» τόνισε χαρακτηριστικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης και επισήμανε ότι η πλειοψηφία των πολιτών των δύο χωρών θεωρούν αλλήλους γείτονες και όχι εχθρούς.


Σχολιάστε εδώ