Βαγγέλης Αγγέλου στο “Π”: Να είναι η αρχή και όχι το τέλος για την Εθνική Μπάσκετ

Βαγγέλης Αγγέλου στο “Π”: Να είναι η αρχή και όχι το τέλος για την Εθνική Μπάσκετ

Του
ΒΑΓΓΕΛΗ ΑΓΓΕΛΟΥ
Προπονητή του ΑΣ Καρδίτσας


Είναι θετικός ο βαθμός που παίρνει η Εθνική μας από όλο αυτό το διάστημα, πριν και εν μέσω Ευρωμπάσκετ. Διότι πέτυχε τρία σπουδαία, κατ’ εμέ, πράγματα. Πρώτον, γέμισε τα γήπεδα όπου αγωνίστηκε για την προετοιμασία της. Δεύτερον, μας καθήλωσε μπροστά στην τηλεόραση για να την παρακολουθούμε κάθε φορά με λαχτάρα και ελπίδα. Και, τρίτον, συσπείρωσε την ομογένεια στο πλευρό της. Δεν είναι λίγα όλα αυτά. Ούτε μικρά και ασήμαντα.

Στη διάρκεια της διοργάνωσης έδειξε τη δύναμή της, έστω κι αν αντιμετώπισε προβλήματα, είτε κόπωσης όσων μετείχαν, απόρροια μιας εξαντλητικής χρονιάς, είτε τραυματισμών, όπως του Παπαγιάννη και του Σλούκα, που συνήλθαν την τελευταία στιγμή. Συν βεβαίως ότι υπήρχε νέος προπονητής, που γρήγορα έπρεπε να εφαρμόσει τη φιλοσοφία του και οι αθλητές να την αφομοιώσουν.

Την 5η θέση κατέλαβε η εθνική στο Ευρωμπάσκετ – Στην καλύτερη πεντάδα ο Γιάννης (κατάταξη)

Στο ματς με τη Γερμανία ο αντίπαλος πράγματι μας σόκαρε. Όχι μόνο γιατί σκόραρε συνεχώς, αλλά επειδή οι παίκτες του ήταν σταθερά ανταγωνιστικοί σε όλο το σαραντάλεπτο, άκρως αποτελεσματικοί τόσο σε άμυνα όσο και σε επίθεση. Έτσι ακριβώς την πάτησαν και οι Σλοβένοι από τους Πολωνούς, πιστεύοντας ότι με τα πολλά θα τους κουράσουν, και στο τέλος γνώρισαν την ήττα.

Θα πρότεινα να σταματήσουμε την γκρίνια, που παραδοσιακά μας χαρακτηρίζει ως λαό, και να μη μείνουμε στη μικρή αλλά στη μεγάλη εικόνα, που δείχνει πρόοδο, αθλητική υγεία, ιδανικά, ταλέντο και γερή βάση για πιο μεστές και ακόμη καλύτερες εμφανίσεις στο μέλλον. Είμαι αισιόδοξος και θεωρώ ότι όλοι μαζί και καθένας ξεχωριστά πρέπει να σταθούμε στο πλευρό των παιδιών αυτών που έδωσαν και την ψυχή τους για μια διάκριση. Δεν τα κατάφεραν, αλλά, όπως είπαν και οι ίδιοι, η κατάληξη αυτή δεν θα πρέπει να είναι το τέλος αλλά μόνο η αρχή.

Έρχονται νέες αγωνιστικές προκλήσεις και στόχοι υψηλοί. Και είμαι βέβαιος ότι η Εθνική θα είναι μέσα σε όλα, παραμένοντας στην ελίτ του ευρωπαϊκού μπάσκετ.

Έντυπη έκδοση ΤΟ ΠΑΡΟΝ

Φωτό: screenshot via youtube/karditsapress

Σχολιάστε εδώ