Τι περιλαμβάνει το Animasyros 2022

Τι περιλαμβάνει το Animasyros 2022

Το Διεθνές Φεστιβάλ Κινουμένων Σχεδίων Animasyros ξεκίνησε το ταξίδι του στον κόσμο του ανιμέισον στις 19 Σεπτεμβρίου 2008 στη Σύρο και από τότε δίνει ραντεβού κάθε Σεπτέμβριο στην πρωτεύουσα των Κυκλάδων. Φέτος, το Animasyros 2022 ξεκίνησε στις 20-25 Σεπτεμβρίου 2022, σε phygital μορφή.

Η ετήσια διοργάνωση του Animasyros, διαρθρώνεται σε τρεις βασικούς πυλώνες, το καλλιτεχνικό πρόγραμμα, τα εκπαιδευτικά προγράμματα και το τμήμα της Αγοράς, ενώ δε λείπουν παράλληλες δράσεις, όπως εκθέσεις, συναυλίες και πάρτι.

Το Animasyros ξεκίνησε ως μια πρωτοβουλία της Αστικής Εταιρείας μη Κερδοσκοπικού Χαρακτήρα «ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ-Εταιρία Αστικού Πολιτισμού», για την ανάδειξη και την προώθηση της κινηματογραφικής τέχνης της εμψύχωσης στο κοινό, στοχεύοντας ταυτόχρονα στη θεμελίωση και τη διατήρηση ενός δημιουργικού πυρήνα συνάντησης και δικτύωσης των καλλιτεχνών και επαγγελματιών του χώρου του ανιμέισον σε πανευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο.

Σε 14 εκδόσεις έχουν προβληθεί στο πλαίσιο του Animasyros πάνω από 3.000 ταινίες ανιμέισον από όλο τον κόσμο, έχουν δημιουργηθεί πάνω από 75 πρωτότυπες ταινίες με αφορμή τα εκπαιδευτικά εργαστήρια, πάνω από 30 πρότζεκτ έχουν παρουσιαστεί στην Αγορά, το Φεστιβάλ έχουν επισκεφθεί πάνω από 1100 καλεσμένοι από τα 4 σημεία του ορίζοντα.

Προβολές

Οι προβολές θα πραγματοποιηθούν στο Θέατρο Απόλλων, στο θερινό κινηματογράφο Παλλάς, στην Άνω Σύρο, στην Πλατεία Φοίνικα και στην Πλατεία Μιαούλη με ελεύθερη είσοδο για το κοινό. Λόγω περιορισμένων θέσεων στο Θέατρο Απόλλων σας συστήνουμ να κλείσετε προκαταβολικά τη θέση σας δωρεάν μέσω Eventbrite ΕΔΩ.

Δείτε μερος του προγράμματος

Μέρος του προγράμματος θα είναι διαθέσιμο και διαδικτυακά στο https://live.animasyros.gr/  όπου μπορείτε να δείτε και πρόγραμμα διαδικτυακών προβολών. Μπορείτε να κατεβάσετε όλο το πρόγραμμα του φεστιβάλ ΕΔΩ

Το πρόγραμμα των παράλληλων εκδηλώσεων του Animasyros 2022, μπορείτε να το κατεβάσετε ΕΔΩ

Το Καλλιτεχνικό Πρόγραμμα του Animasyros

Το Καλλιτεχνικό Πρόγραμμα του Animasyros περιλαμβάνει 7 διαγωνιστικά τμήματα, ενώ απονέμονται αντίστοιχα βραβεία. Τα τμήματα αυτά είναι τα εξής: το Διεθνές Διαγωνιστικό τμήμα, το Διαγωνιστικό τμήμα τηλεοπτικών και κατά παραγγελία ταινιών, το Φοιτητικό διαγωνιστικό τμήμα, το διαγωνιστικό τμήμα ταινιών μεγάλου μήκους/Βραβείο Κοινού, το βραβείο για την καλύτερη ελληνόφωνη ταινία που απονέμεται από το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου ήδη από το 2016, το διαγωνιστικό τμήμα K.ID.S που περιλαμβάνει ταινίες για το κατεξοχήν κοινό των κινουμένων σχεδίων που θα απονείμει και τα βραβεία και τέλος το διαγωνιστικό τμήμα Animapride με ταινίες LGBTQI+ θεματικής.

Παράλληλα, με τα διαγωνιστικά τμήματα το καλλιτεχνικό πρόγραμμα του Animasyros πλαισιώνεται με το πληροφοριακό τμήμα, Διεθνές Πανόραμα.

Η ετήσια θεματική του Animasyros 2022, η κύρια θεματική του Animasyros 2022 είναι αφιερωμένη στην παραγωγή animation των Βαλτικών Χωρών (Εσθονία, Λιθουανία, Λετονία) με τίτλο, The Baltic Animation Way, που στόχο έχει να προβάλλει αυτή την πολύ ιδιαίτερη και νεωτερική σκηνή animation που ανθεί στις χώρες αυτές.

Για πληροφορίες και ερωτήματα σχετικά με το καλλιτεχνικό πρόγραμμα του Animasyros επικοινωνήστε με το [email protected]


Σχολιάστε εδώ