Ο Μπράουν έστειλε την “φούρια ρόχα” στο τελικό με τους “τρικολόρ”

Ο Μπράουν έστειλε την “φούρια ρόχα” στο τελικό με τους “τρικολόρ”

Τέταρτο μετάλλιο στα τελευταία πέντε Eurobasket για την Γαλλία…

Σε έναν συγκλονιστικό ημιτελικό στο Βερολίνο, η “φούρια ρόχα” κατάφερε να… αλώσει την “Mercedes-Benz Arena”, να κερδίσει τη Γερμανία με 96-91 και να πάρει την πρόκριση για το μεγάλο ραντεβού της Κυριακής (18/9) όπου θα αντιμετωπίσει τη Γαλλία.

Η “μάνσαφτ” τα έδωσε όλα για να κατακτήσει τη νίκη, αλλά οι… επαγγελματίες πρωταθλητές έδειξαν για άλλη μια φορά από τι είναι φτιαγμένοι. Ο Ντένις Σρέντερ έκανε ένα σπουδαίο ματς τελειώνοντας με 30 πόντους, όμως, ο Λορένζο Μπράουν με 29 πόντους, 6 ασίστ και μια τρομερή τελευταία περίοδο οδήγησε τη “φούρια ρόχα” στον μεγάλο τελικό. Μάλιστα, θα πρόκειται για επανάληψη του τελικού του 2011, όταν η Ισπανία είχε επικρατήσει με 98-85.

Νωρίτερα η Γαλλία διέλυσε την Πολωνία. Οι “τρικολόρ” μπήκαν αποφασισμένοι στον αγωνιστικό χώρο για να μην κινδυνεύσουν, σκεπτόμενοι και το πάθημα της Σλοβενίας. Για αυτό και… έπνιξαν από την αρχή τους Πολωνούς σε άμυνα και επίθεση. Η ομάδα του Μίλισιτς που με τους Σλοβένους είχε 29 πόντους στην πρώτη περίοδο την Τετάρτη, σήμερα είχε σημειώσει 18 στο ημίχρονο, επίδοση που αποτελούσε τη χειρότερη στο θεσμό, από το 1946 και την Τσεχοσλαβία που είχε σημειώσει 12 κόντρα στην Ουγγαρία.

Το 2011 οι δύο ομάδες είχαν βρεθεί ξανά αντιμέτωπες στο τελικό της διοργάνωσης, με την κόντρα τότε του Πάου Γκασόλ με τον Τόνι Πάρκερ, να βγάζει νικητή τον Ισπανό σταρ των Λέικερς. Το τελικό 98-85 είχε αναδείξει την τεράστια δυναμική των Ιβήρων, όμως φέτος υπάρχει μεγαλύτερος ανταγωνισμός ανάμεσα στις δύο χώρες.

Η Γαλλία εξασφάλισε σήμερα το τέταρτο μετάλλιο στα τελευταία πέντε Eurobasket, τη στιγμή που οι Ισπανοί οδεύουν για το έβδομο συνεχόμενο δικό τους.

Με πληροφορίες από το ertsports.gr

Σχολιάστε εδώ