ΣΥΡΙΖΑ: Προανακριτική για τις υποκλοπές μετά τις εκλογές

ΣΥΡΙΖΑ: Προανακριτική για τις υποκλοπές μετά τις εκλογές

–Για απόπειρα συγκάλυψης του σκανδάλου καταγγέλλουν την κυβέρνηση τα κόμματα

Τα κόμματα της αντιπολίτευσης κατηγορούν την κυβέρνηση για συ­γκάλυψη του σκανδάλου των υποκλοπών και ευτελισμό της Εξεταστικής Επιτροπής και υπογραμμίζουν ότι οι κινήσεις της πλειοψηφίας συνιστούν ομολογία ενοχής.

Από τον ΣΥΡΙΖΑ διαμηνύουν ότι τίποτα δεν θα μείνει στο σκοτάδι και ότι μετά τις εκλογές η προοδευτική κυβέρνηση θα προχωρήσει στη σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής για την αναζήτηση ποινικών ευθυνών.

Τονίζουν μάλιστα πως οι υπεύθυνοι θα αναζητηθούν και θα τιμωρηθούν, όσο ψηλά κι αν βρίσκονται. Τις έντονες αντιδράσεις του ΣΥΡΙΖΑ, του ΠΑΣΟΚ αλλά και των μικρότερων κομμάτων προκάλεσε η άρνηση των βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας που μετέχουν στην Επιτροπή να κληθούν ως μάρτυρες συγκεκριμένα πολιτικά πρόσωπα, αλλά όχι μόνο. Μεταξύ αυτών ο πρωθυπουργός Κυρ. Μητσοτάκης, οι υπουργοί Επικρατείας Γ. Γεραπετρίτης, Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυρ. Πιερρακάκης, ο πρώην γραμματέας του πρωθυπουργικού γραφείου Γρ. Δημητριάδης κ.ά. Πρόσωπα που με τον έναν ή τον άλλον τρόπο είχαν εμπλοκή στη υπόθεση με την παγίδευση του τηλεφώνου του Ν. Ανδρουλάκη, οι καταθέσεις των ο­ποίων θα έριχναν φως στην όλη υπόθεση. Για «αντιδημοκρατική εκτροπή» έκανε λόγο ο Αλ. Τσίπρας και τόνισε ότι η κυβέρνηση επιχειρεί «να κρύψει την αλήθεια στο σκοτάδι» και πρόσθεσε ότι με τις κινήσεις της αυτές «επιβεβαιώνει την ενοχή της».

Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και η αντίδραση του ΠΑΣΟΚ, με τον επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Μιχ. Κατρίνη να σημειώνει χαρακτηριστικά ότι «έ­πεσε και το τελευταίο φύλλο συκής». Υπογράμμισε ακόμη ότι «η παράταξη που έλεγε όλα στο φως κάνει τα πά­ντα για να τα ρίξει στο σκοτάδι»! Η άρνηση της κυβερνητικής πλειοψηφίας να κληθούν οι συγκεκριμένοι μάρτυρες προκάλεσε τις αιχμηρές ανακοινώσεις του ΚΚΕ.

Σφοδρές ήταν και οι αντιδράσεις μετά τη γνωστοποίηση ότι τα στοιχεία για την παρακολούθηση του Ν. Ανδρουλάκη έχουν καταστραφεί και δεν υπάρχουν πλέον στα αρχεία της ΕΥΠ. Από την Κουμουνδούρου κάνουν λόγο ακόμη και για ποινικές ευθύνες και πως δεν πρόκειται να επιτρέψουν να κουκουλωθεί η υπόθεση.

Έντυπη έκδοση ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ