Θ. Φωτίου: Η υπόθεση των υποκλοπών θα γίνει ο επιταχυντής των πολιτικών ανακατατάξεων

Θ. Φωτίου: Η υπόθεση των υποκλοπών θα γίνει ο επιταχυντής των πολιτικών ανακατατάξεων

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας της στην Ολομέλεια επί του Σ/Ν: Κύρωση της από 9.8.2022 ΠΝΠ “Επείγουσες διατάξεις για την ενίσχυση της ακεραιότητας στη λειτουργία της Ε.Υ.Π.” , η Αν. Τομεάρχης για την Κοινωνική Αλληλεγγύη Θ. Φωτίου τόνισε τα εξής:

· Η ΠΝΠ που καλούμαστε να κυρώσουμε σήμερα εκδόθηκε πριν από ένα μήνα για να πείσει την κοινωνία για τρία πράγματα: 1. Ότι ο κ Μητσοτάκης δεν γνώριζε μία νόμιμη παρακολούθηση που όμως ήταν μία υπηρεσιακή αστοχία της ΕΥΠ . 2. Ότι ο ίδιος θα ηγείτο της κάθαρσης . 3. Ότι υπήρχε θεσμικό κενό για την ΕΥΠ που θα κάλυπτε ο ίδιος αμέσως, εκδίδοντας την ΠΝΠ.

· Πολύ γρήγορα όμως, αποκαλύφθηκε ότι ο κ. Μητσοτάκης γνώριζε τα πάντα. Τον ενοχοποιούν γι αυτό τρεις αλλαγές νόμων που έκανε για να πάρει την ΕΥΠ απόλυτα στα χέρια του, για να βάλει έμπιστους επικεφαλής της (τον κ. Κοντολέοντα και τον ανιψιό του και προσωπικό του σύμβουλο κ. Δημητριάδη) και κυρίως τον Μάρτιο του 2021 κατήργησε προηγούμενο ώστε να απαγορεύσει σε όσους παρακολουθούνταν για λόγους Εθνικής ασφάλειας να το μαθαίνουν αφού τελειώνει η παρακολούθηση τους από την ΕΥΠ. Συμπίπτει αυτό με την παρακολούθηση Ανδρουλάκη.

· Ο κ. Μητσοτάκης αποφάσισε ότι ο μόνος δρόμος διαφυγής είναι η ομερτά και αυτή είναι η μεγαλύτερη απόδειξη ότι γνώριζε πολύ καλά και έδινε εκείνος τις εντολές παρακολούθησης πολιτικών αντιπάλων, δημοσιογράφων, ακόμα και απλών πολιτών .

· Πλέον είναι σαφές σε όλους ότι ο κ. Μητσοτάκης είχε ανάγκη την ΕΥΠ για να εδραιώσει το καθεστώς του. Το καθεστώς αυτό επέβαλε τρία χρόνια τώρα διά της λίστας Πέτσα τον πτωχευτικό νόμο, την αστυνόμευση των πανεπιστημίων, τη μείωση των εισακτέων στα πανεπιστήμια, τον νόμο Χατζηδάκη για την κατάργηση των εργασιακών δικαιωμάτων και την ιδιωτικοποίηση της ασφάλισης, την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ, της παιδείας, της υγείας και η λίστα δεν έχει τέλος.

· Η υπόθεση Ανδρουλάκη είναι η κορυφή του παγόβουνου. Όσο κι να προσπάθησε και να προσπαθεί ο κ. Μητσοτάκης να πνίξει το θέμα, δεν μπορεί πλέον να το κάνει. Να είναι σίγουρος ότι θα πάμε στις εκλογές με το θέμα των υποκλοπών να ερευνάται όλο και πιο βαθιά και να γίνεται πραγματικός επιταχυντής πολιτικών ανακατάξεων.


Σχολιάστε εδώ