“Δεν μας φοβίζουν, ούτε και μας πτοούν” η απάντηση στις νέες μεγαλοστομίες του κ. Τσαβούσογλου απο τον Γ. Οικονόμου 

“Δεν μας φοβίζουν, ούτε και μας πτοούν” η απάντηση στις νέες μεγαλοστομίες του κ. Τσαβούσογλου απο τον Γ. Οικονόμου 

Νέες απειλές Τσαβούσογλου: “Θα υποστείτε τις συνέπειες – μαζέψτε τα μυαλά σας, συνέλθετε”

“Αναφερόμενος στο προκλητικό κρεσέντο της Τουρκίας,  ο Πρωθυπουργός τόνισε ότι  η απάντησή μας είναι η επιφυλακή, η ενίσχυση των Ενόπλων Δυνάμεών μας, η ακμαία οικονομία μας και οι διεθνείς συμμαχίες μας, αλλά κυρίως είναι η ενότητα και η προσήλωσή μας στο Διεθνές Δίκαιο. Κάλεσε τους γείτονές μας να σταματήσουν τα ανιστόρητα πυροτεχνήματα, που ούτε μας φοβίζουν, ούτε και μας πτοούν. Και τόνισε ότι στις απειλές που εκτοξεύει η άλλη πλευρά, στις απειλές που εκτοξεύει ο κ. Erdoğan, απαντούμε με μία ελληνική λέξη: Όχι, κ. Erdoğan”

Η παραπάνω απάντηση στην εισαγωγική τοποθέτηση από τον Υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικό Εκπρόσωπο Γιάννη Οικονόμου στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών και των ανταποκριτών ξένου Τύπου αφορά κυρίως τον Τούρκο υπΕξ κ. Τσαβούσογλου ο οποίος νωρίτερα σήμερα  επανήλθε με δηλώσεις ακολουθώντας το στυλ Ερντογάν, δείχνοντας ποιος πραγματικά “τρώγεται” και δεν μπορεί να το ξεπεράσει…

“Πρέπει όλοι να συνέλθουν. Ειδικά η Ελλάδα” είπε. “Η Ελλάδα εξακολουθεί να τρώγεται και να ψάχνει για μπελάδες. Αυτό είναι μια προειδοποίηση προς την Ελλάδα. Αν ξεκινήσει μια περιπέτεια για λογαριασμό άλλων, θα υποστείτε τις συνέπειες” ανέφερε.

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, θέλοντας να δώσει έμφαση στις νέες μεγαλοστομίες του, μιλώντας σε εκδήλωση στην επαρχία Χαϊμάνα, είπε: «Πριν από 951 χρόνια με την μάχη του Ματζικέρτ κάναμε πατρίδα μας την Ανατολία. Αυτό είναι το πνεύμα που 100 χρόνια προστάτεψε την πατρίδα, το ίδιο πνεύμα ισχύει και σήμερα. Γι’ αυτό μαζέψτε τα μυαλά σας και συνέλθετε. Απευθυνόμαστε κυρίως στην Ελλάδα. Μη γίνεστε όργανα άλλων, μη συνεχίζετε τις προκλήσεις. Γιατί η φιλία της Τουρκίας είναι καλή, αλλά η εχθρότητά της είναι τραγική».


Σχολιάστε εδώ