Μητσοτάκης – Μακρόν: Κοινό μήνυμα κατά της τουρκικής προκλητικότητας

Μητσοτάκης – Μακρόν: Κοινό μήνυμα κατά της τουρκικής προκλητικότητας

Μακρόν: «Το λέω με μεγάλη σαφήνεια, στηρίζουμε πλήρως την Ελλάδα

*Δεν θα επιτρέψουμε αναταραχή στην Ανατολική Μεσόγειο

Συνάντηση με τον Γάλλο Πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν έχει απόψε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο Μέγαρο των Ηλυσίων. Οι δηλώσεις των δύο ηγετών θα προηγηθούν (8:30 πμ) της κατ’ ιδίαν συνάντησής τους.

Ηχηρό μήνυμα προς την Αγκυρα εξέπεμψε ο Εμανουέλ Μακρόν:

Στις δηλώσεις του πριν από τη συνάντηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο Γάλλος Πρόεδρος είπε επί λέξει:  «Επαναλαμβάνω, όπως το έκανε και η Υπουργός Εξωτερικών, και το λέω με μεγάλη σαφήνεια. Στηρίζουμε πλήρως την Ελλάδα», εανέφερε ο Μακρόν και πρόσθεσε ότι η στρατηγική εταιρική σχέδση Ελλάδας Γαλλίας «δεν θα θα επιτρέψει να γίνει καμία αναταραχή στην Ανατολική Μεσόγειο».

Στη συνέχεια ο Έλληνας πρωθυπουργός διαμήνυε χαρακτηριστικά σε «όσους απειλούν ότι θα έρθουν τάχα κάποιο βράδυ στα νησιά μας, ότι τους περιμένουμε στο φως της μέρας, εκεί που φαίνεται ξεκάθαρα ποιος έχει το δίκιο και την αληθινή ισχύ με το μέρος του».

Ξεκινώντας τις δηλώσεις του, ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε ότι οι «κρίκοι της ιστορίας και του πολιτισμού που ενώνουν τους δύο λαούς, πληθαίνουν συνεχώς και σφυρηλατούνται σε πολλά επίπεδα, τόσο στην καθημερινότητα όσο και στην αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών».

Επεσήμανε ότι οι δύο χώρες «συντονίζονται και στην άμυνα απέναντι στην εκτίναξη τιμών ενέργειας» και τόνισε ότι η «ΕΕ έχει την ευκαιρία να απαντήσει συντονισμένα στην απόπειρα Μόσχας να μετατρέψει την ενέργεια σε όπλο και μοχλό αναστάτωσης».

«Αν μπορώ να συνοψίσω το πνεύμα συνάντησης θα έλεγα τρεις λέξεις: Μαζί πιο ισχυροί», είπε στο τέλος ο κ. Μητσοτάκης.

Με πληροφορίες και από το ertnews.gr


Σχολιάστε εδώ