Λευτέρης Σούμποτιτς στο “Π”: Το φαινόμενο που λέγεται «Γιάννης»

Λευτέρης Σούμποτιτς στο “Π”: Το φαινόμενο που λέγεται «Γιάννης»

Του
ΛΕΥΤΕΡΗ ΣΟΥΜΠΟΤΙΤΣ
Προπονητή του ΑΠΟΕΛ


Παρακολουθούμε ένα συναρπαστικό Ευρωμπάσκετ, με εκπλήξεις, που επιβεβαιώνουν αυτό που λέω, ότι όλες οι ομάδες έχουν δυναμώσει και παλεύουν μέχρι τέλους για να τα καταφέρουν. Έχω ξεχωρίσει την Ελλάδα, τη Σερβία και τη Σλοβενία και θεωρώ πως στο φινάλε θα βρεθούν στο βάθρο των μεταλλίων.

Ναι, την Ελλάδα την περίμενα δυνατή. Παίζει όμορφο μπάσκετ, είναι συμπαγής στην άμυνα και διαθέτει έναν από τους καλύτερους παίκτες στον κόσμο. Πραγματικά ο Γιάννης είναι ένα φαινόμενο. Βρίσκεται σε κάθε σημείο του παρκέ, σκοράρει, αμύνεται και μπορεί να καλύψει οποιαδήποτε θέση και ιδέα του προπονητή του. Μαζί με τον Ντόντσιτς αποτελούν τις ατραξιόν της διοργάνωσης και μακάρι να τους δούμε αντιπάλους στον τελικό. Η παρουσία τους στον μαγικό κόσμο του ΝΒΑ έχει βελτιώσει τις αδυναμίες τους και πια και οι δύο κάνουν μοναδικά πράγματα στο γήπεδο.

Πιστεύω ότι στα νοκ άουτ θα δούμε ακόμη καλύτερο θέαμα. Υπάρχουν, όπως είπα, οι ομάδες που είναι ένα κλικ πιο πάνω, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι οι φαινομενικά υποδεέστερες θα παραδοθούν χωρίς μάχη. Εκτιμώ ότι ακόμη και τα φαβορί θα χρειαστεί να ξεδιπλώσουν όλο τους το ταλέντο και τις αρετές για να προχωρήσουν. Μπορεί να μοιάζει εύκολο, αλλά δεν είναι, τίποτα δεν θα τους χαριστεί.

Από το επίπεδο του μπάσκετ είμαι απολύτως ικανοποιημένος και αυτό που με χαροποιεί περισσότερο είναι ότι πολύς κόσμος το απολαμβάνει στην εξέδρα. Και είναι σίγουρο ότι όσο θα πλησιάζουμε στα προημιτελικά, στην ημιτελική φάση και στον τελικό το ενδιαφέρον θα πολλαπλασιαστεί και οι αγώνες θα επιφυλάσσουν αγωνία και σασπένς μέχρι το τελευταίο τους δευτερόλεπτο.

Να ευχηθώ καλή επιτυχία στην Ελλάδα, έχει όλα τα φόντα να πρωταγωνιστήσει, φτάνοντας στον τελικό. Και αν το πετύχει, σ’ έναν τελευταίο αγώνα τα πάντα μπορούν να συμβούν. Δυνατότητες υπάρχουν, ταλέντο μεγάλο, μακάρι να βοηθήσει και η τύχη, που πάντα είναι ευπρόσδεκτη, πόσω μάλλον όταν πρόκειται για μια μεγάλη διοργάνωση.


ΤΟ ΠΑΡΟΝ
Φωτό: apoel.com.c

Σχολιάστε εδώ