Ο Παναθηναϊκός οδηγός στο πρωτάθλημα, η ΑΕΚ ακόμη μοντάρετε και ο Ολυμπιακός έχει ένα βουνό μπροστά του

Ο Παναθηναϊκός οδηγός στο πρωτάθλημα, η ΑΕΚ ακόμη μοντάρετε και ο Ολυμπιακός έχει ένα βουνό μπροστά του

Ο Παναθηναϊκός έχει κάνει 4 νίκες σε ισάριθμα ματς και είναι για πρώτη φορά μετά από μία δεκαετία στο +4 από τον Ολυμπιακό!

Ειναι οδηγός του πρωταθλήματος και διαθέτει έναν προπονητή που έχει βρει το κουμπί της ομάδας. Κέρδισε το ντέρμπι με την ΑΕΚ που ακόμη πειραματίζεται. Ένα ντέρμπι που επιτέλους είδαμε ποδόσφαιρο.

Ένας Παναθηναϊκός με δεμένη ομάδα και με επιθετική τριπλέτα που γνωρίζονται και γνωρίζουν τι πρέπει να κάνουν…

Δεν έχουμε να πούμε πολλά για τους “πράσινους” απλά θα αναμένουμε την εξέλιξη της ομάδας διότι το πρωτάθλημα έχει πολύ δρόμο ακόμη.

Έχουμε, όμως, να σχολιάσουμε αρκετά για την ποιοτικότερη ΑΕΚ των τελευταίων ετών.

Μια ομάδα που σωστά ο Αλμέιδα ζήτησε χρόνο για να την στήσει καθώς στην ουσία είναι μια εντελώς καινούργια ομάδα και με έναν προπονητή που έχει διαφορετική ποδοσφαιρική νοοτροπία, που δεν έχουμε ζήσει στο ελληνικό ποδόσφαιρο και που είναι διατεθειμένος να εντρυφήσει στην Ένωση.

Μη ξεχνάμε τις αλχημείες και τις άστοχες κινήσεις των προηγούμενων προπονητών που οδήγησαν στην ουσία την ΑΕΚ χωρίς να έχει ένα ρόστερ αντάξιο της ιστορίας της

Δεν δίστασε, λοιπόν ο Αλμέιδα, να κάνει όλες τις αλλαγές μαζί σε ένα ντέρμπι που ήταν πίσω στο σκορ… Παράτολμη κίνηση αποδυναμώνοντας την άμυνα και κινδυνεύοντας να χάσει η ΑΕΚ με μεγαλύτερη διαφορά αν ο Παναθηναϊκός δεν είχε τα δύο δοκάρια… Αν όμως “έβγαινε” του Αλμέιδα;

Για το συγκεκριμένο παιχνίδι η ΑΕΚ θεωρεί ότι υπήρχε αλλοίωση αποτελέσματος στο ντέρμπι της Λεωφόρου κόντρα στον Παναθηναϊκό όπως και το δήλωσε ο προπονητής της Ένωσης στη συνέντευξη.

Της καταλογίζεται πέναλτι και ορθώς αν κάποιος μείνει μόνο στο χέρι του Χατζισαφί.

Όμως προηγηθήκε ένα κόρνερ το οποίο ήταν άουτ και ένα επιθετικό φάουλ του Σπόραρ στον αριστερό μπακ της ΑΕΚ, τον οποίο φαίνεται σπρώχνει με το χέρι τη μέση του Ιρανού παίκτη της Ένωσης.

Η φάση του δεύτερου πέναλτι ελέγχθηκε από τον VAR, ισως να ήταν εκτός περιοχής, ίσως και στο όριό της ο διαιτητής Καμπάκοφ δεν έλαβε σύσταση να πάει και να το δει.

Ο Αλμέιδα καλείται να βρει την κατάλληλη ενδεκάδα πολύ γρήγορα…

Ο Ολυμπιακός έχει ένα βουνό μπροστά του αλλά θα βρει το μονοπάτι για να το ανέβει…

Τέσσερις χαμένοι βαθμοί στις πρώτες τέσσερις αγωνιστικές του πρωταθλήματος για τον Ολυμπιακό μετά τις ισοπαλίες με Αστέρα Τρίπολης εκτός και Βόλο εντός έδρας με δύο νίκες εντός Καραϊσκάκη απέναντι στον ΠΑΣ Γιάννινα και τον Ιωνικό.

Χωρίς νίκη σε επτά ευρωπαϊκά παιχνίδια. Ναι σίγουρα δεν είναι ο Ολυμπιακός του παρελθόντος και έχουν ένα βουνό από δυσκολιες μπροστά τους.

Αλλά όπως και στην ΑΕΚ, μια ομάδα δεν αλλάζει εικόνα από τη μία μέρα στην άλλη.

Ο Κάρλος Κορμπεράν παρέλαβε μία ομάδα, χωρίς να έχει κάνει ο ίδιος την προετοιμασία της, χωρίς να έχει κάνει τον μεταγραφικό σχεδιασμό της και είχε να αντιμετωπίσει πολλές απουσίες ποδοσφαιριστών λόγω μυϊκών τραυματισμών, αλλά και την ανετοιμότητα άλλων που εντάχθηκαν καθυστερημένα στο ρόστερ.

Θα ήταν άδικο, λοιπόν, για όλους τους παραπάνω λόγους να πέσει όλο το ανάθεμα τόσο στον Ισπανό τεχνικό όσο και στο Αργεντινό της ΑΕΚ.

Και οι δύο ομάδες βρίσκονται σε μία φάση που χρειάζεται στήριξη και τον κόσμο τους. Θα πρέπει ομως σιγά σιγά να καταλήξουν και οι δύο προπονητές σε ένα σχήμα και ένα κορμό για την ενδεκάδα.


Σχολιάστε εδώ