Ιτούδης: «Με σεβασμό την Τσεχία – Δεν έχει σημασία τι έγινε στο παρελθόν»

Ιτούδης: «Με σεβασμό την Τσεχία – Δεν έχει σημασία τι έγινε στο παρελθόν»

Ο Δημήτρης Ιτούδης στη συνέντευξη Τύπου μετά τη νίκη επί της Εσθονίας, στον τελευταίο αγώνα της Ελλάδας στο Μιλάνο, ρωτήθηκε για την επόμενη αναμέτρηση και τη μάχη με την Τσεχία από την οποία η Ελλάδα έχει ηττηθεί στις δύο προηγούμενες αναμετρήσεις και απάντησε:

«Δεν ξέρω την τύχη που θα έχουμε ή όχι. Με όλο τον σεβασμό στο παρελθόν, ό,τι έγινε τότε έγινε. Σέβομαι την ομάδα της Τσεχίας, αλλά δεν έχει σημασία ό,τι έγινε στο παρελθόν. Είναι ωραίο για τα ΜΜΕ να κάνουν αναφορές και συγκρίσεις, αλλά εμείς σεβόμαστε τον αντίπαλο. Διαθέτουν παίκτες υψηλού επιπέδου. Είναι ένα νοκ άουτ ματς, το προσεγγίζουμε σαν τελικό γιατί είναι τέτοιους. Κάναμε τη δουλειά μας στην πρώτη φάση, αλλά τώρα έχουμε τελικούς. Κάθε ομάδα έχει τις αρετές της. Είναι μια ομάδα με τον ίδιο προπονητή και τις ίδιες συνήθειες εδώ και χρόνια. Θα είναι ένα δύσκολο παιχνίδι».

Για την παρουσία της ομάδας και το χρόνο που έδωσε σε όλους τους παίκτες του δήλωσε: «Είμαι ευχαριστημένος με την πρόοδο που είχαμε. Σήμερα μπορούσαμε να πετύχουμε περισσότερους πόντους. Για παράδειγμα ο Λαρεντζάκης έδωσε τέσσερις έξτρα πάσες και μοίρασε σωστά την μπάλα. Αυτό λέει πολλά, ας μην μπήκαν τα ελεύθερα σουτ. Θα μπορούσε να έχει 4 ασίστ. Όταν έχεις θέληση να πασάρεις και να βρεις την καλύτερη επιλογή, είναι κάτι που μας αρέσει».

«Η ευχή κάθε προπονητή είναι να έχουν υγεία οι παίκτες και να μπορούμε να επιλέξουμε εμείς την καλύτερη ομάδα. Ο καθένας έχει ρόλο, όταν μπορούμε σε ένα τουρνουά με 5 παιχνίδια σε 7 μέρες χρειάζεται άνοιγμα στο ροτέισον από παίκτες που δίνουν ανάσες αλλά και ποιότητα. Αυτό που έχουμε δει είναι πως και οι 12 έχουν δώσει όλο τον εαυτό τους».

 

Mε πληροφορίες απο την ΕΟΚ


Σχολιάστε εδώ