Σε μάχη μέχρις εσχάτων για τις υποκλοπές ο ΣΥΡΙΖΑ

Σε μάχη μέχρις εσχάτων για τις υποκλοπές ο ΣΥΡΙΖΑ

–Νέα Εξεταστική μετά τις εκλογές σκέφτονται στην Κουμουνδούρου

Αποφασισμένοι για μάχη μέχρις εσχάτων στο ζήτημα των υποκλοπών δηλώνουν από τον ΣΥΡΙΖΑ και τις επόμενες ημέρες θα κλιμακώσουν τις δημόσιες παρεμβάσεις / αντιδράσεις τους.

Στην Κουμουνδούρου εκτιμούν ότι για πρώτη φορά από τις εκλογές του 2019 η κυβέρνηση Μητσοτάκη είναι τόσο στριμωγμένη πολιτικά, και μάλιστα για ένα θέμα που αγγίζει τη δημοκρατική ευαισθησία της πλειοψηφίας των πολιτών της χώρας. Για τον σκοπό αυτό, θα εντείνουν α­κόμη περισσότερο την κριτική τους, στοχεύοντας κυρίως στο πρόσωπο του πρωθυπουργού.

Στο πλαίσιο αυτό, δεν θα διστάσουν να ακολουθήσουν ακραίες, από πολιτικής απόψεως, πρακτικές, ενώ και η επιχειρηματολογία τους βρίθει βαρύτατων καταγγελιών και χαρακτηρισμών σε βάρος του Κυρ. Μητσοτάκη.
«Πρακτικές συγκάλυψης του σκανδάλου δεν πρόκειται να γίνουν αποδεκτές από τον προοδευτικό κόσμο της χώρας», είναι το… πάγιο μήνυμα που εκπέμπεται από την Κουμουνδούρου.

Κλιμακώνοντας την πίεση προς την κυβέρνηση, ο Αλ. Τσίπρας επισκέφθηκε την περασμένη Τετάρτη τα γραφεία της ΑΔΑΕ και ζήτησε να δοθούν στη δημοσιότητα τα ονόματα βουλευτών, ευρωβουλευτών κ.ά. που παρακολουθούνται ή είχαν τεθεί υπό παρακολούθηση από την ΕΥΠ, χωρίς πά­ντως αυτήν τη στιγμή να υπάρχει οποιαδήποτε ένδειξη πέραν της περίπτωσης του Ν. Ανδρουλάκη. Είναι προφανές ότι ο κ. Τσίπρας επενδύει στον μεγαλύτερο θόρυβο, που θα αυξήσει την πίεση προς την κυβέρνηση. Ανάλογα σκληρή θα είναι η στάση των βουλευτών του κόμματος που θα μετάσχουν στην Εξεταστική Επιτροπή.

Νέα Εξεταστική μετά τις εκλογές!
Στην Κουμουνδούρου πάντως δεν τρέφουν ψευδαισθήσεις ως προς το αποτέλεσμα που θα προκύψει από την έρευνα της Εξεταστικής. Η κυβέρνηση διαθέτει την πλειοψηφία στην Επιτροπή, άρα θα επιδιώξει αφενός να συσκοτίσει το σκάνδαλο και αφετέρου να οδηγήσει σε ένα πόρισμα που δεν θα αποδίδει ουσιαστικές ευθύνες στους άμεσα εμπλεκόμενους. Για τον λόγο αυτό, πρόθεση του Αλ. Τσίπρα αμέσως μετά τις εκλογές, αν κι εφόσον προκύψει μια κυβέρνηση από τις προοδευτικές δυνάμεις, είναι να επαναφέρει το θέμα των υποκλοπών για ένα νέο γύρο ερευνών, με σκοπό να οδηγήσει στη δικαιοσύνη τους πραγματικά υπαίτιους. Έχει άλλωστε τονίσει ότι η παγίδευση του τηλεφώνου του Ν. Ανδρουλάκη πέρα από πολιτικό αδίκημα συνιστά και αξιόποινη πράξη. Τώρα, παραμένει αδιευκρίνιστο το αν ο έλεγχος αυτός θα αγγίξει τον Κυρ. Μητσοτάκη, ωστόσο από τον ΣΥΡΙΖΑ έχουν κατ’ επανάληψη τονίσει ότι ο σημερινός πρωθυπουργός όχι μόνο γνώριζε για την παγίδευση του τηλεφώνου του προέδρου του ΠΑΣΟΚ αλλά και ότι είναι εκείνος που έδωσε την εντολή. Κάτι που αφήνει ανοιχτό κάθε ενδεχόμενο για μετά τις εκλογές.

Έντυπη έκδοση ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ