Ν. Δένδιας: Δεν μας φοβίζει η τουρκική επιθετικότητα

Ν. Δένδιας: Δεν μας φοβίζει η τουρκική επιθετικότητα

“Η χώρα μας δεν υποτιμά τις απειλές της τουρκικής πλευράς, οι οποίες «είναι πέραν του απαραδέκτου»”

Νέα απάντηση στην Τουρκία για το τελευταίο κύμα συνεχών εμπρηστικών δηλώσεων έδωσε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας μιλώντας σήμερα στην Επιτροπή Άμυνας και Εξωτερικών υποθέσεων της Βουλής.

Τόνισε πως η Ελλάδα δεν θα επιτρέψει ένα θέμα διεθνούς δικαίου να μετατραπεί σε ανατολίτικο καυγά ενώ υπογράμμισε πως “αγοραίες απειλές” δεν αγγίζουν τον ελληνικό λαό.

«Η τουρκική επιθετικότητα είναι απαράδεκτη, απορρίπτεται, δεν μας φοβίζει […] Απειλές αγοραίες – πότε θα έρθει ο καθένας – δεν αγγίζουν τον ελληνικό λαό. Δεν θα πέσουμε στην παγίδα ρητορικών οξύνσεων και να μετατρέψουμε ένα θέμα διεθνούς δικαίου σε ανατολίτικο καυγά. Η Ελλάδα δεν είναι τέτοια χώρα».

Ο κ. Δένδιας σημείωσε πως η χώρα μας δεν υποτιμά τις απειλές της τουρκικής πλευράς, οι οποίες «είναι πέραν του απαραδέκτου», ειδικά αυτές που αφορούν σε κατοχή ελληνικών νησιών. Όπως τόνισε, «είναι πέραν και του απαράδεκτου η αναφορά σε κατοχή των ελληνικών νησιών.

«Χρησιμοποίησα ενώπιον της Γαλλίδας ΥΠΕΞ την έκφραση νταϊλίκια για να υπογραμμίσω πόσο απαράδεκτα, πρωτόγνωρα και πρωτάκουστα είναι αυτά. Υπάρχει απόλυτη ομόνοια του πολιτικού συστήματος, των κομμάτων και της κοινωνίας. Δεν θα επιτρέψουμε σε κανένα να μας τραβήξει στο επίπεδό του για τη δική του πολιτική τακτική. Παρακαλώ να υπογραμμιστεί ότι και οι ΗΠΑ πήραν καθαρή θέση στο θέμα, και ο εκπρόσωπος ΕΕ έχει πάρει καθαρή θέση και η τσεχική προεδρία. Και στις τρεις περιπτώσεις υπήρξε οργίλη αντίδραση της Τουρκίας, ως πιστοποιητικό επαρκούς απάντησης. Μπορούμε και μόνοι μας να υπερασπιστούμε τον εαυτό μας, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν έχουμε φίλους, συμμάχους και στήριξη», είπε ο Νίκος Δένδιας.

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του, ο κ.Δένδιας σημείωσε ότι «είναι προφανές ότι υπάρχει απόλυτη Ομόνοια του ελληνικού λαού και των κομμάτων” ενώ επισήμανε ότι «έχουμε καταφέρει να είμαστε τμήμα μιας Ευρωπαϊκής πραγματικότητας, ένας παράγοντας προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Έτσι διατυπώνουμε τη σκέψη μας και δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να μας τραβήξει κάτω στο δικό του επίπεδο. Η γείτονας, ή άλλη χώρα».

Πηγή: Hellas Journal


Σχολιάστε εδώ