Πειραιάς: Άρχισαν από τώρα… τα όργανα για τις δημοτικές εκλογές!

Πειραιάς: Άρχισαν από τώρα… τα όργανα για τις δημοτικές εκλογές!

Μπορεί οι δημοτικές εκλογές να απέχουν έναν ολόκληρο χρόνο, αφού προηγούνται οι εθνικές, που σίγουρα θα τις επηρεάσουν στον υπερθετικό βαθμό, ωστόσο σε κάποιους δήμους του Πειραιά μάλλον η θερινή ραστώνη… έχει πάει διακοπές σε σχέση με την εκλογική διαδικασία.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι του Δήμου Κορυδαλλού, όπου υποψήφιοι δήμαρχοι εμφανίζονται σωρηδόν, και φυσικά η προσπάθεια προβολής ή απαξίωσης έχει… ανάψει.

Το μόνο σίγουρο για τον συγκεκριμένο δήμο είναι το γεγονός ότι έχουν ανακοινώσει την υποψηφιότητά τους ο σημερινός δήμαρχος Νίκος Χουρσαλάς, ο πρώτος σε σταυρούς προτίμησης τις δύο τελευταίες δεκαετίες δημοτικός σύμβουλος και επί σειρά ετών αντιδήμαρχος και πρόεδρος του ΠΕΣΥΔΑΠ Γρηγόρης Γουρδομιχάλης, επικεφαλής του συνδυασμού «Πολίτες για τον Κορυδαλλό», ο οποίος έχει «δώσει» μέχρι στιγμής δύο δημάρχους στην πόλη, ο προ δεκαπενταετίας δήμαρχος Στέφανος Χρήστου, που στη συνέχεια ήταν και αντιπεριφερειάρχης Πειραιά, ενώ υποψηφίους θα κατεβάσουν ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕ.

Φυσικά υπάρχουν κι άλλοι πολλοί που δεν έχουν ανακοινώσει την υποψηφιότητά τους, ωστόσο το συζητούν έντονα να κατέβουν, ενώ κάποιοι θα κατέβουν ως… αντάρτες των υποψηφίων που θα πάρουν το χρίσμα από τα κόμματα.

H τελευταία εξέλιξη αφορά ενδεχομένως και τον δήμαρχο, ο οποίος έχει τη στήριξη της ΝΔ και μάλιστα έχει ευνοηθεί και από τα γεγονότα, αφού επί των ημερών του έγιναν πράγματα που δεν είχαν γίνει ποτέ στην περιοχή, όπως η διαμόρφωση των γυναικείων φυλακών σε πάρκο, αλλά φαίνεται ότι κάτι τον ανησυχεί και τον προβληματίζει.

Κάποιοι λένε ότι δοκιμάζεται η συμμαχία που σύναψε πριν από τρία χρόνια με τον συνδυασμό του κ. Δημόπουλου, ο οποίος τον στηρίζει, για να έχει την απαιτούμενη πλειοψηφία στο δημοτικό συμβούλιο και να μπορεί να διοικεί. Αυτό μπορεί να έχει μια εξήγηση, καθώς ο κ. Δημόπουλος έχει στενότατη συγγενική σχέση με τον πρόεδρο της Αναπτυξιακής ΑΕ, της επιχείρησης της Περιφέρειας Αττικής που συστάθηκε με πρωτοβουλία του Γιώργου Πατούλη, τον Νίκο Παπαγεωργίου, άτομο με ιδιαίτερες δυνατότητες και σημαντική προσφορά στην τοπική κοινωνία, που υπερβαίνει τις κομματικές περιχαρακώσεις.

Η ΝΔ θα στηρίξει σίγουρα τους νυν δημάρχους της, αλλά στα εσωκομματικά μέτωπα πολλά μπορεί να συμβούν. Γι’ αυτό ίσως και ο δήμαρχος Κορυδαλλού φροντίζει να κρατάει τις αποστάσεις του… Στην τελευταία σύσκεψη, που έγινε πρόσφατα στο ΕΒΕΠ, παρουσία του Γιώργου Πατούλη, απέφυγε επιμελώς να κάνει οποιαδήποτε αναφορά στην Περιφέρεια, προφανώς για να μη γίνουν συνειρμοί με τον κ. Παπαγεωργίου.


ΤΟ ΠΑΡΟΝ

Ψήφος εμπιστοσύνης στο «Τζάνειο»

ΣΑΛΑΜΙΝΑ: H επικείμενη υποθαλάσσια ζεύξη φέρνουν… επενδύσεις – Αδειοδότηση για Mini mall


Σχολιάστε εδώ