Κατ’ επάγγελμα και κατ’ εξακολούθηση επιχείρηση συκοφάντησης της Ελλάδας

Κατ’ επάγγελμα και κατ’ εξακολούθηση επιχείρηση συκοφάντησης της Ελλάδας

Η αναφορά του Νότη Μηταράκη στην προσπάθεια εισόδου δημοσιογράφου-ανταποκριτή του «Spiegel» σε δομές μεταναστών, ως μέλους ΜΚΟ, φέρνει στην επικαιρότητα και τον ρόλο των συγκεκριμένων ΜΚΟ αλλά και των δημοσιογράφων που έχουν αναλάβει τον ρόλο τιμητών στο θέμα του Μεταναστευτικού, περιοριζόμενοι όμως στην κατ’ επάγγελμα και κατ’ εξακολούθηση επιχείρηση συκοφάντησης της Ελλάδας.

Γιατί άλλο η ευαισθησία για τους παράνομους μετανάστες και άλλο να επιχειρείς να συκοφαντήσεις την Ελλάδα, αφήνοντας στο απυρόβλητο τους ηθικούς και φυσικούς αυτουργούς, που δεν είναι άλλοι από τα κυκλώματα δουλεμπόρων, που λειτουργούν με την ανοχή, αν όχι τη στήριξη και καθοδήγηση του τουρκικού καθεστώτος.

Εξάλλου η κριτική που ασκούν στη χώρα μας συ­γκεκριμένοι κονδυλοφόροι είναι ταυτόσημη με αυ­τήν που ακούμε καθημερινά από το στόμα των κ. Ερ­ντογάν και Τσαβούσογλου. Δεν είναι τυχαίο ότι μια μικρή ομάδα ξένων ανταποκριτών τα τελευταία χρόνια δεν έχει βρει τίποτα καλό να γράψει για την Ελλάδα και περιμένει είτε το Μεταναστευτικό είτε το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων για να προβάλει στη διεθνή κοινή γνώμη την εικόνα της Ελλάδας ως χώρας που παραβιάζει το διεθνές δίκαιο και τα ανθρώπινα δικαιώματα και όπου δεν λειτουργεί η δημοκρατία.

Και το πρόβλημα δεν αντιμετωπίζεται φυσικά με… φάουλ, όπως αυτό του κυβερνητικού εκπροσώπου, που έσπευσε να χαρακτηρίσει την ανταποκρίτρια του Politico και δημοσιογράφο του ΑΠΕ Νεκταρία Σταμούλη ως «συμπαθούσα τον ΣΥΡΙΖΑ», ούτε φυσικά με πιστοποιητικά πολιτικών φρονημάτων για τους δημοσιογράφους που αρθρογραφούν επικριτικά για την Ελλάδα.

Όμως υπάρχει ένα σοβαρό ζήτημα με συγκεκριμένους ανταποκριτές και δημοσιογράφους, που λίγο – πολύ εμφανίζονται μέσω ΜΚΟ ως… συντονιστές δικτύων «διάσωσης» ή, για να το πούμε πιο καθαρά, δικτύων «διακίνησης» μεταναστών. Είναι οι ίδιοι που, ανατρέχοντας στα προφίλ που διατηρούν στα κοινωνικά δίκτυα, περιγράφουν πώς και πότε δέχθηκαν τηλεφωνήματα από παρανόμους μετανάστες που επέβαιναν σε βάρκες και προσπαθούσαν να προσεγγίσουν τα ελληνικά νησιά ή μετανάστες που επιχειρούσαν να περάσουν παράνομα τον Έβρο.

Δεν αναρωτήθηκε κανείς, ούτε το υπουργείο Πολιτικής Προστασίας ούτε η ΕΥΠ (αν έχει… χρόνο φυσικά να ασχοληθεί με τέτοια ζητήματα), για το πώς το τηλέφωνο των συγκεκριμένων δημοσιογράφων βρίσκεται στην ατζέντα του κάθε λαθροδιακινητή.

[email protected]

ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Διαβάστε τα άρθρα της στήλης  “ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ Εξωφρενικών” ΕΔΩ


Σχολιάστε εδώ