Και το Europa League έχει τη χάρη του… Πού μπορεί να φτάσει (και) οικονομικά ο Ολυμπιακός

Και το Europa League έχει τη χάρη του… Πού μπορεί να φτάσει (και) οικονομικά ο Ολυμπιακός

• Ολυμπιακός… η μόνη ομάδα που συνεχίζει στην Ευρώπη

Με μοναδική ομάδα που συνεχίζει στους ομίλους της Ευρώπης τον Ολυμπιακό, η Ελλάδα φιλοδοξεί να συγκεντρώσει όσο περισσότερους πόντους μπορεί για να ανελιχθεί στην κατάταξη της UEFA.

Όσο για τους πρωταθλητές, που εσχάτως ανακοίνωσαν την απόκτηση του ισπανού μεσοεπιθετικού της Κοπεγχάγης Πεπ Μπιελ, βάζουν στη μηχανή τους τον άγγλο δεξιοπόδαρο εξτρέμ Τζος Μπόουλερ, ως δανεικό από τη Νότιγχαμ, αλλά και με το μεταγραφικό “μπαμ” του Βραζιλιάνου σουπερ σταρ Μαρσέλο, δείχνουν πως σίγουρα τα έσοδα του Europa League δεν συγκρίνονται με αυτά του Champions League, αλλά και πάλι δεν τα χαρακτηρίζει κανείς ευκαταφρόνητα.

Μαρινάκης: «Έχουμε τη χαρά να έχουμε κοντά μας τον Παγκόσμιο Μαρσέλο, έναν αληθινό Θρύλο σε μία Θρυλική ομάδα. Του εύχομαι να είναι δυνατός, να είναι μαζί μας για πολλά χρόνια και όλοι όπως είμαστε εδώ μαζί να πανηγυρίζουμε μεγάλες νίκες στην Ευρώπη και πρωταθλήματα».

 

Μόνο με τη συμμετοχή τους στη φάση των ομίλων οι Πειραιώτες εξασφαλίζουν εξαρχής 3.630.000 ευρώ, ενώ θα εισπράξουν και ένα σεβαστό ποσό με βάση τη θέση τους στο δεκαετές ranking της UEFA – πέρυσι ανερχόταν στα 3.564.000 ευρώ.

Επιπλέον, προβλέπονται μπόνους βάσει αποτελεσμάτων και πορείας της ομάδας στη διοργάνωση. Στη φάση των ομίλων η νίκη αποφέρει 630.000 ευρώ και η ισοπαλία 210.000 ευρώ.

Οι ομάδες που θα τερματίσουν στην πρώτη θέση των ομίλων θα εισπράξουν 1,1 εκατ. ευρώ και οι δεύτεροι 550.000 ευρώ. Όμως υπάρχει και συνέχεια. Η συμμετοχή στο πρώτο νοκ άουτ (σ.σ.: Οι δεύτεροι του Europa League με τους τρίτους του Champions League) φέρνει 500.000 ευρώ, η φάση των «16» 1,2 εκατ. ευρώ, τα προημιτελικά 1,8 εκατ. ευρώ, τα ημιτελικά 2,8 εκατ. ευρώ και ο τελικός 4,6 εκατ. ευρώ.

Η ομάδα δε που θα κατακτήσει το τρόπαιο προβλέπεται να εισπράξει επιπλέον 4 εκατ. ευρώ, ενώ έχει εξασφαλισμένη θέση στους ομίλους του νέου Champions League, όπως συνέβη φέτος με την Άιντραχτ Φρανκφούρτης. Στα παραπάνω χρήματα προστίθενται τα έσοδα από το market pool, τα οποία, ελλείψει έτερης ελληνικής ομάδας στη διοργάνωση, θα καρπωθεί αποκλειστικά ο Ολυμπιακός.

Πέρυσι το αντίστοιχο ποσό ήταν της τάξης του 1,5 εκατ. ευρώ. Συνολικά πρόκειται για εξασφαλισμένα έσοδα της τάξης των 9 εκατ. ευρώ, ποσό που μπορεί να αυξηθεί σημαντικά, αναλόγως των αποτελεσμάτων και της πορείας που θα έχουν οι «ερυθρόλευκοι», οι οποίοι ξεκινούν την Πέμπτη το ευρωπαϊκό ταξίδι τους από τη Γαλλία με αντίπαλο τη Ναντ.


ΤΟ ΠΑΡΟΝ

Σχολιάστε εδώ