Μελέτη-σταθμός για το κυκλοφοριακό πρόβλημα του Πειραιά

Μελέτη-σταθμός για το κυκλοφοριακό πρόβλημα του Πειραιά

Τις βάσεις για να λυθεί οριστικά το κυκλοφοριακό πρόβλημα του Πειραιά, που χρόνο με τον χρόνο διογκώνεται, έβαλαν πριν από λίγες μέρες ο περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης και ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης με την υπογραφή μνημονίου συνεργασίας για την εκπόνηση ειδικής κυκλοφοριακής μελέτης που θα εντοπίσει τους λόγους που προκαλούν το πρόβλημα και θα αναφέρει όλες τις ενδεδειγμένες λύσεις, όπως και τους τρόπους υλοποίησής τους.

Όπως αποκάλυψε στο Κανάλι Ένα και την εκπομπή «Μένουμε Πειραιά» η αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Σταυρούλα Αντωνάκου, η οποία έχει διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην ευνοϊκή αυτή εξέλιξη για την πόλη, η μελέτη θα στοιχίσει 800.000 ευρώ και θα είναι έτοιμη σε έναν χρόνο.

Θα την εκπονήσουν κορυφαίοι μελετητές και εξειδικευμένοι επιστήμονες-ερευνητές συγκοινωνιολόγοι, οι οποίοι θα πάρουν υπόψη τους όλες τις σύγχρονες κυκλοφοριακές αντιλήψεις. Φιλοδοξία της Περιφέρειας, η οποία χρηματοδοτεί τη μελέτη, είναι να αποτελέσει τον μπούσουλα που θα οδηγήσει στην κυκλοφοριακή αποσυμφόρηση της πόλης και στην ανακούφιση πεζών και οχημάτων.

Η μελέτη θα εντοπίσει τις αιτίες που προκαλούν το πρόβλημα, θα τις αναλύσει και θα αναφέρει τους τρόπους με τους οποίους θα εξαλειφθούν. Δεν θα είναι δηλαδή μια απλή μελέτη, αλλά ένας ολόκληρος σχεδιασμός για την επόμενη μέρα του Πειραιά. Ενός Πειραιά χωρίς κυκλοφοριακά προβλήματα.


ΤΟ ΠΑΡΟΝ

Ψήφος εμπιστοσύνης στο «Τζάνειο»

ΣΑΛΑΜΙΝΑ: H επικείμενη υποθαλάσσια ζεύξη φέρνουν… επενδύσεις – Αδειοδότηση για Mini mall


Σχολιάστε εδώ