Ισχυρό μήνυμα Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Η κυριαρχία της Ελλάδας σε αυτά τα νησιά δεν αμφισβητείται

Ισχυρό μήνυμα Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Η κυριαρχία της Ελλάδας σε αυτά τα νησιά δεν αμφισβητείται

“Η κυριαρχία της Ελλάδας σε αυτά τα νησιά δεν αμφισβητείται”. Ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, με δήλωση του στην ΕΡΤ (Λένα Αργύρη), στην Hellas Journal (Μιχάλης Ιγνατίου) και του ΑΠΕ-ΜΠΕ (Πέτρος Κασφίκης), άδειασε κυριολεκτικά τον εθνικιστή πρόεδρο της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν, τονίζοντας επίσης ότι “η κυριαρχία και η εδαφική ακεραιότητα όλων των χωρών πρέπει να γίνονται σεβαστές και να προστατεύονται”.

Η απάντηση έχει τεραστια σημασία διότι οι ερωτήσεις των δύο ελληνικών μέσων ενημέρωσης αφορούσαν αυτές καθ’ αυτές τις πολεμικές δηλώσεις του Ταγίπ Ερντογάν εναντίον της Ελλάδας και ειδικά την αμφισβήτηση της ελληνικότητας των ελληνικών νησιών.

Η απάντηση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ στις ερωτήσεις στην ΕΡΤ και της Hellas Journal, ακολουθεί:

Σε μια συγκυρία όπου η Ρωσία έχει εισβάλει σε ένα κυρίαρχο ευρωπαϊκό κράτος, οι δηλώσεις που θα μπορούσαν να αυξήσουν τις εντάσεις μεταξύ των Συμμάχων του ΝΑΤΟ δεν είναι ιδιαιτέρως αντιπαραγωγικές. Οι Ηνωμένες Πολιτείες συνεχίζουν να ενθαρρύνουν τους Συμμάχους στο ΝΑΤΟ να συνεργάζονται για τη διατήρηση της ειρήνης και της ασφάλειας στην περιοχή και για την επίλυση των διαφορών με διπλωματία. Η κυριαρχία και η εδαφική ακεραιότητα όλων των χωρών πρέπει να γίνονται σεβαστές και να προστατεύονται. Η κυριαρχία της Ελλάδας σε αυτά τα νησιά δεν αμφισβητείται. Καλούμε όλα τα μέρη να αποφύγουν τη ρητορική και τις ενέργειες που θα μπορούσαν να αυξήσουν περαιτέρω την ένταση.

Πηγή: Hellasjournal.gr


Σχολιάστε εδώ