Θράκη και… “τουρκισμός”: Αντοχές και ανοχές της Αθήνας… Ο ρόλος της ΜΙΤ

Θράκη και… “τουρκισμός”: Αντοχές και ανοχές της Αθήνας… Ο ρόλος της ΜΙΤ

Επιστολή στον ΟΗΕ έστειλαν οργανώσεις που προωθούν τον «τουρκισμό» στη Θράκη, στοχοποιώντας τον νέο ελληνικό νόμο για τον εκσυγχρονισμό των μουφτειών.

Η απάντηση θα δοθεί διά της διπλωματικής οδού, από τον έλληνα μόνιμο αντιπρόσωπο, αλλά το γεγονός της επαναφοράς του θέματος και πάλι από τον κ. Τσαβούσογλου δείχνει ότι η Τουρκία θα επιστρατεύει διαρκώς το «μειονοτικό» το επόμενο διάστημα.

Η Αθήνα οφείλει να προχωρήσει γρήγορα και με αποφασιστικές κινήσεις στην υλοποίηση του νόμου, ώστε να μην υπάρξουν περιθώρια διαστρεβλώσεων και πισωγυρίσματα που θα δώσουν την ευκαιρία για τουρκικές παρεμβάσεις…

Επίσης, καλό θα ήταν έχουμε τον νου μας στις διεργασίες που είναι σε εξέλιξη στο παρασκήνιο και αφορούν τη διοργάνωση εκλογικής διαδικασίας για την ανάδειξη νέου ψευδομουφτή Ξάνθης, γιατί αυτή η πρωτοβουλία των ακραίων θα χρησιμοποιηθεί για να προκληθούν οι αντοχές και οι ανοχές της Αθήνας.

Συνδεδεμένοι με την ΜΙΤ…

Πάντως, από δημοσίευμα πριν από δύο Κυριακές διαπιστώνουμε ότι οι αρμόδιες «υπηρεσίες» αναλώνονται σε έναν ή δύο εκπαιδευτικούς που έρχονται από την Τουρκία για τα μειονοτικά σχολεία της Θράκης, επισημαίνοντας μάλιστα, λες και ανακαλύπτουν την Αμερική, τον ύποπτο ρόλο τους. Όταν είναι γνωστό εδώ και δεκαετίες ότι οι περισσότεροι εκ των εκπαιδευτικών αλλά και των ιμάμηδων που έρχονταν από την Τουρκία στη Θράκη ήταν ενταγμένοι σε ειδικό πρόγραμμα του βαθέως κράτους της Τουρκίας και συνδεδεμένοι με την ΜΙΤ.

Χωρίς να υποβαθμίζουμε την ανάγκη ελέγχου των κινήσεων της ΜΙΤ στη Θράκη, ας ασχοληθούμε καλύτερα με τα θέματα που απασχολούν τα μέλη της μειονότητας, όπως η αναβάθμιση της δημόσιας εκπαίδευσης στις μειονοτικές περιοχές και η εισαγωγή της μητρικής γλώσσας, ως δεύτερης, στη δημόσια εκπαίδευση, ώστε να αντιμετωπισθεί στη βάση του το πρόβλημα. Με τη διαρροή στοιχείων που έχει στη διάθεσή της η ΕΥΠ για τον έναν ή τον άλλον υπάλληλο του τουρκικού κράτους που αποσπάται στη Θράκη, πέραν του εντυπωσιασμού, δεν επιτυγχάνεται κανένα ουσιαστικό αποτέλεσμα.

[email protected]

ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Διαβάστε τα άρθρα της στήλης  “ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ Εξωφρενικών” ΕΔΩ

Η ανάπτυξη της Αμυντικής Βιομηχανίας πρέπει να γίνει άμεσα πρώτιστη εθνική προτεραιότητα


Σχολιάστε εδώ