Παρεΐστικο σύστημα!

Παρεΐστικο σύστημα!

Ο πρέσβης Χά­ρης Λαλάκος θα είναι, όπως ανακοινώθηκε και επίσημα, ο νέος υπηρεσιακός γενικός γραμματέας του ΥΠΕΞ. Εξαιρετικός διπλωμάτης ο κ. Λαλάκος, με σημαντική προϋπηρεσία:

Διευθυντής Πολιτικών Υποθέσεων του ΥΠΕΞ, πρέσβης στη Λευκωσία, πρέσβης στην Ουάσινγκτον, επικεφαλής του τότε Γραφείου Συνδέσμου στα Σκόπια, καθώς και πρεσβευτής σύμβουλος στην πρεσβεία στην Άγκυρα. Γνώστης των θεμάτων, με ισχυρή άποψη σε κρίσιμα ζητήματα, έχει τις προϋποθέσεις για μια καλή θητεία.

Αρκεί βεβαίως να σπάσει και το παρεΐστικο σύστημα που είχε διαμορφωθεί το προηγούμενο διάστημα γύρω από τη θέση του γενικού γραμματέα.

Όσο για τον προκάτοχό του, Θεμιστοκλή Δεμίρη, που ανέλαβε την ηλεκτρική καρέκλα του διοικητή της ΕΥΠ, μακάρι να αποδειχθεί λιγότερο επικίνδυνη η θέση αυτή από τις διαπραγματεύσεις και τις τρικλοποδιές που αντιμετώπιζε τα τελευταία χρόνια από την τουρκική διπλωματία, κάτι που μάλλον είναι δύσκολο.

Η πρώτη εμφάνισή του στη Βουλή απέδειξε του λόγου το αληθές, καθώς υποχρεώθηκε να παραδεχθεί ότι «κανείς δεν εξαιρείται» από τις παρακολουθήσεις της ΕΥΠ, δήλωση που άναψε φωτιές, καθώς, όπως εκτιμούν οι πληροφορημένοι, πιθανότατα όχι μόνο στελέχη της αντιπολίτευσης αλλά και της ΝΔ βρέθηκαν στο στόχαστρο των «επισυνδέσεων» της ΕΥΠ για… εθνικούς λόγους. Εάν ισχύει κάτι τέτοιο, τότε ο κ. Δεμίρης θα νοσταλγήσει τις κόντρες και τις αντιπαραθέσεις με τους Τούρκους στη διάρκεια της θητείας του ως γ.γ του ΥΠΕΞ.

[email protected]

ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Διαβάστε τα άρθρα της στήλης  “ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ Εξωφρενικών” ΕΔΩ

Φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Σχολιάστε εδώ